Hokej na ledu klađenje u MeridianBet kladionici

Sortiraj po:

Vreme & Datum
Liga

Vreme

1h
3h
Danas
3 dana
Sve
Hokej na Ledu
Konačan Ishod
1
X
2
Ukupno Golova 4.5
Manje
O/U
Više
Hendikep
1
Hendikep
2
SAD - NHL
2993
00:30
24.05.
SAD - NHL
Dallas Stars
Edmonton Oilers
2.24
3.75
2.60
3.10
4.50
1.36
2.24
-0.50
1.57

Hokej na ledu klađenje u MeridianBet kladionici

MeridianBet ponovo ti je spremio najbolju ponudu i najbolje kvote za tvoju omiljenu igru – hokej na ledu. Kladi se na najbolje evropske i svetske lige i takmičenja u našoj kladionici i budi na dobitku.

Biraj između najjačih liga Evrope i sveta. U ponudi su ti američka NHL liga, finska, švedska, ruska i češka liga, Liga šampiona, kao i evropsko i svetskog prvenstvo.

Konačan ishod, ukupno golova i dupla šansa izuzetno su popularne kod naših igrača. Pridruži im se i okušaj i ti svoju sreću i znanje na hokeju na ledu.

Na raspolaganju ti stoji, kao i kod svih ostalih igara, klađenje uživo koje takođe moraš probati.

Hokej na ledu pravila igre

Veruje se da je preteča hokeja bila obična igra štapom i loptom tokom 18. i 19. veka u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nekoliko različitih igra imalo je uticaj na ovu igru koja je svoj konačan oblik dobila 1875. godine.

Za grad rođenja smatra se Montrel iz Kanade, u kom je odigrana prva utakmica hokeja na ledu.

Kao i svaki sport, hokej je dosta evoluirao i menjao se od svog osnivanja, pa do danas. Hokej je timski sport koji igraju dva tima jedan protiv drugog.

Hokej pravila nalažu da svaki tim mora imati šest igrača na terenu, od čega jedan mora biti golman, i tim sme koristiti 20 utakmica tokom utakmice. Broj izmena je neograničen.

Hokej je brz i uzbudljiv sport koji se igra na ledu. Cilj igre je postići više golova od protivničkog tima tako što ćete gurati puk (hokejašku lopticu) u protivnički gol. Svaki tim ima šest igrača na ledu, uključujući golmana.

Igrači koriste hokejaške palice kako bi gurali puk po ledu i dodavali ga saigračima. Kontakti su dozvoljeni, ali postoje pravila koja ograničavaju grubost.

Faulovi i teži prekršaji mogu rezultirati isključenjem iz igre. Golman je ključni igrač koji brani gol od protivničkih napada i sme koristiti ruke za zaustavljanje paka.

Hokej je dinamičan sport koji se sastoji od tri perioda, a pobednik je tim koji postigne više golova. Razumevanje osnovnih pravila igre omogućava bolje praćenje i uživanje u ovom zanimljivom sportu na ledu.

Hokej na ledu broj igrača

Po pravilu, u hokeju na ledu, svaki tim za utakmicu ima na raspolaganju po 20 igrača koji se „skidaju“ za meč i nalaze u protokolu. Kada utakmica počne, na ledu svaki tim sme da ima šest igrača, uključujući jednog golmana.

Tih šest igrača su:

  • Tri napadača
  • Dva defanzivca
  • Golman

Napadači se dele na tri pozicije – centralni, levo krilo i desno krilo

Defanzivci se dele na dve pozicije – levi i desni defanzivac

Napadači su igrači koji su ključni za postizanje golova. Njihova osnovna uloga je da napadaju protivnički gol i guraju pak u mrežu.

Veština u završavanju akcija, dobro pozicioniranje na protivničkoj teritoriji i brze reakcije čine napadače ključnim igračima za svaki tim.

Levo krilo je specifična vrsta napadača koji je smešten s leve strane terena. Obično su to levičari koji poseduju snažan šut.

Desno krilo je analogno levoj strani terena. To je igrač koji igra s desne strane i takođe često poseduje snažan šut. Njihova uloga je slična ulozi levog krila.

Centralni napadači su ključna pozicija u hokeju na ledu. Oni su igrači koji se nalaze u sredini terena i imaju ključnu ulogu u organizaciji napada. Centri su često vešti dodavači i imaju odličan pregled igre.

Defanzivci levi i desni su odbrambene pozicije koje imaju ulogu u sprečavanju protivničkih napada. Takođe, ova dva defanzivca moraju biti sposobna za pokretanje akcije iz svoje zone.

Golman je najvažnija pozicija u odbrani tima. Njegova glavna uloga je da zaustavlja pakove koji idu ka golu i sprečava protivnički tim da postigne gol. Golmani moraju biti brzi i vešti u čitanju protivničkih akcija.

Koliko traće trećina u hokeju?

Utakmica hokeja na ledu traje tri trećine po 20 minuta. Vreme teče samo dok je pak u igri. Pak je pločica kojom se igra hokej.

Zbog raznih prekida i kazni, hokej utakmica može trajati i po dva ili tri sata. Pauza između četvrtina je 15 minuta.

U nekim takmičenjima timovi menjaju strane posle svake četvrtine, dok negde samo posle druge. Ukoliko posle završene tri trećine ne bude pobednika igra se dodatni produžetak koji traje 20 minuta i tim koji prvi postigne gol je pobednik.

U regularnom delu sezone NHL lige, ukoliko ne bude pobednika posle dodatnih 20 minuta izvode se penali. Penale izvode po tri igrača iz svakog tima.

U plej-ofu, pa i na Svetskom prvenstvu, ako posle dodatnih 20 minuta ne bude pobednika igra se novi produžetak sve dok se ne dobije pobednik utakmice.

Hokej na ledu Olimpijske igre

Hokej na ledu kod muškaraca debi na Olimpijskim igrama imao je 1920. godine, ali na letnjim. Četiri godine kasnije od 1924. godine prebačen je na zimske igre.

Olimpijski turnir igra se po pravilima koje je propisala Međunarodna hokejaška federacije (IIHF) koje je malo razlikuju od pravilima po kojima se igra američka NHL liga.

Jedna od razlika je u dimenzijama terena. On je u NHL-u 61 x 26 metara dimenzije, dok je na Olimpijskim igrama malo širi 61 x 30,5 metara.

Najviše medalja na Olimpijskim igrama osvojila je Kanada, ukupno 16, od čega devet zlatnih odličja. Sjedinjene Američke Države imaju 11, potom slede Sovjetski Savez i Švedska sa po osam.

  1. Kanada – 16 medalja
  2. SAD – 11
  3. Sovjetski Savez, Švedska – 9
  4. Čehoslovačka – 8
    Finska – 7

Hokej na ledu rezultati

U našoj kladionici možeš pratiti sve hokejaške lige sa svih meridiana. Hokej rezultati i dešavanja su prisutna tokom dana i noći u uvek imaš dovoljno bogatu ponudu za klađenje i praćenje.

Sve ono što ne stigneš da ispratiš možeš pronaći u našoj kladionici među sportskim uzivo rezultatima.

Odaberi zemlju, takmičenje i datum i nadoknadi sve propušteno. Budi u toku sa svim hokej uživo rezultati i napravi svoju listu omiljenih mečeva.

Rezultati hokej su na samo nekoliko klikova od tebe.

Vrati se na vrh