Šah - Kvote - Rezultati

Sortiraj po:

Vreme & Datum
Liga

Vreme

1h
3h
Danas
3 dana
Sve
Šah
Konačan Ishod
1
X
2
Svet - Prague Chess Festival Masters
4387
14:00
01.03.
Svet - Prague Chess Festival Masters
Thai Dai Van Nguyen
Praggnanandhaa Rameshbabu
10
1.75
2.33
4346
14:00
01.03.
Svet - Prague Chess Festival Masters
Richard Rapport
Vincent Keymer
3.41
1.49
7.40
3333
14:00
01.03.
Svet - Prague Chess Festival Masters
Abdusattorov Nodirbek
Gukesh Dommaraju
2.23
2.20
5.10
4754
14:00
01.03.
Svet - Prague Chess Festival Masters
David Navara
Maghsoodloo Parham
6.00
1.50
3.75
4761
14:00
01.03.
Svet - Prague Chess Festival Masters
Vidit Santosh Gujrathi
Bartel Mateusz
1.52
2.74
13

Klađenje Uživo - Kvote na Šah


Samo u Meridianbet-u možeš da se kladiš na šah. Ova drevna igra može se naći na tvojoj listi za klađenje već danas.
Verovali ili ne, ali šah je sport. I kao takav moguće je kladiti se na njega. U šahu postoje 3 ishoda - pobeda jednog ili drugog takmičara i nerešen ishod.
Samim tim je klađenje na šah u potpunosti pojednostavljeno. Kada se uzme u obzir da postoji veliki broj velemajstora sličnog nivoa i umeća onda se dolazi do toga da su i kvote poprilično izjednačene.
A kada ni kladionice ne mogu da daju neku veliku prednost jednom takmičaru u odnosu na drugog onda su kvote neretko visoke.
To je ono što privlači ljude da se klade upravo na šah. Visoke kvote, ukoliko se iskoriste na pravi način, mogu te dovesti do velikog dobitka.
Da bi stvari bile još interesantnije, odlučili smo da omogućimo klađenje uživo čak i za takmičenja i mečeve u šahu.
Klađenje uživo ti otvara set novih mogućnosti i opcija za klađenje. U svakom trenutku neke partije šaha, ti se možeš kladiti na krajnji ishod.
Ukoliko crni takmičar trenutno ima prednost, to će se odraziti i na kvote koje će ga favorizovati. Međutim, ukoliko ti veruješ da je to sve deo taktitke belog takmičara i da on sprema preokret, možeš se kladiti na njegovu pobedu.
Ako se ispostavi da si pogodio, onda te sasvim sigurno čeka vredan dobitak. Kao i u samom šahu, tako i u klađenju na šah je potrebno pokazati strpljenje i strategiju.
Klađenje uživo sasvim sigurno daje niz novih opcija koje možeš iskoristiti. Ukoliko želiš da se kladiš na šah, onda je ovo pravo mesto za tebe.


Rezultati online za šah


Rezultati svih takmičenja u šahu na jednom mestu, na Meridianbet online platformi.
Svi rezultati su online i dostupni su svakom ko poseti naše stranice. Bilo da je u pitanju šah ili neki drugi sport, Meridian će to ispratiti i prikazati sve rezultate.
Takmičenja u šahu se održavaju širom sveta i ne postoji uvek televizijski prenos. U tim situacijama je često poznat samo krajnji ishod neke partije dugo nakon što se završila.
Međutim, naš tim se pobrinuo da svojim igračima dostavi informacije i rezultate u realnom vremenu. Bez obzira gde se takmičenje održava, imaćeš prikaz trenutnog rezultata kao i krajnjeg ishoda.
Na taj način uvek ćeš biti u toku sa dešavanjima na šahovskim turnirima i takmičenjima. To je valjda i cela suština kada je online klađenje u pitanju.
Napomenuli smo da je za klađenje na šah potrebno strpljenje i strategija. Ukoliko nisi upoznat sa istorijom i pravilima šaha onda će ti naredni pasusi biti od velike pomoći.


Istorijat šaha


Ne postoje tačni zapisi o tome kada i gde je šah nastao. Pretpostavlja se da je nastao na osnovama igre koju su igrali indijski vojnici u 5. veku. Ta igra se zvala “čaturanga”.
Ova igra je imala svoje figure koje su predstavljale rodove tadašnje indijske vojske - pešadija, konjica, slonovi i borna kola. Tu su još bili i Radža (kralj) i njegov savetnik Mantrin (kraljica). Kretanje figura se određivalo bacanjem kockica.
Igru su vek kasnije prihvatili Persijanci, a od njih, u 7. veku, su preuzeli Arapi gde je igra doživela veliku popularnost.
U 9. veku su došli do zaključka da se ishod poteza ne sme oslanjati na sreću (bacanje kockica) već da se u prvi plan treba staviti snalažljivost i logika igrača.
Nakon toga se igra velikom brzinom širila i evropskim kontinentnom. Tu je doživela najveće reforme i promene.
Krajem 15. veka se pojavilo prvo delo o šahu koje je usavršilo ovu igru i približilo je današnjoj verziji.
U 18. veku je šahovski majstor Filidor svojim delom Analiza šahovske igre postavio temelje moderne šahovske teorije.


Pravila u šahu


Šah se igra na tabli, najčešće napravljeno od drveta, i kvadratnog je oblika. Šahovska tabla ima 64 polja koji su dobijeni ukrštanjem 8 redova i 8 kolona. Polja su obojena neizmenično crnom i belom bojom.
Svaki igrač na početku partije ima 16 figura. Od tih 16 figura polovina su pešaci. Ostale figure su top (2 komada), skakač ili konj (2 komada), lovac ili laufer (2 komada) i po jedan kralj i kraljica.
Jedan igrač ima bele figure a drugi crne. Ko će imati koje, određuje se na početku partije. Figure se pomeraju neizmenično s tim da beli igrač ima prednost prvog poteza.
Cilj igre je pobediti tako što protivnika treba dovesti u šah-mat poziciju (šah-mat znači “mrtav kralj”)
Šah-mat pozicija je situacija kada je kralj napadnut i ne postoji način da se odbrani. Nije moguće nastaviti partiju i skloniti se na sigurno polje.
Igraču koji se nađe u takvoj poziciji ostaju dve opcije. Ili će sam srušiti svoju figuru kralja i na taj način priznati poraz, ili će odigrati svoj potez i pustiti da protivnik “pojede” kralja što takođe rezultira porazom.
Osim šah-mata moguća je i nerešena situacija (remi) ali i pat pozicija. Pat pozicija je situacija kada igrač na potezu ali ne može da pomeri nijednu svoju figuru.
Remi ili nerešeno se dešava u situaciji kada nijedan igrač ne može da matira svog protivnika. Remi se može i dogovorom zaključiti kada oba igrača procene da ne mogu pobediti svog protivnika. U tom slučaju oba igrača dobijaju po pola poena.
Nekada je postojalo pravilo da se u slučaju pat pozicije ili remija računalo kao da su oba igrača izgubila. Takođe se vrlo često igralo dokle god neko ne pobedi i remi nije bio opcija
Međutim, ovakvi mečevi su mogli trajati danima što sa stanovišta održavanja turnira nije bilo isplativo tako da je to pravilo ukinuto.
Kao što možeš videti, ova drevna igra je jednostavna za igranje ali i za klađenje. Ali se iza te jednostavnosti krije i velika strategija, upotreba logike i intelekta.
Ukoliko želiš da se kladiš na šah, sve što treba da uradiš je da se registruješ na našem web sajtu. Nakon registracije ćeš u samo par klikova doći do opcije za klađenje na šah i onda možeš odrediti ulog i odabrati parove na koje se želiš kladiti.
Sve je prilično jednostavno. Na tebi je da nas posetiš i započneš svoju avanturu klađenjem na šah.

Vrati se na vrh