Saudijska Arabija fudbal u MeridianBet kladionici

Sortiraj po:

Vreme & Datum
Liga

Vreme

1h
3h
Danas
3 dana
Sve
Fudbal
Konačan Ishod
1
X
2
Ukupno
Manje
O/U
Više
Oba Tima Daju Gol
GG
GG&3+
GG&4+
Profesionalna Liga
0672
18:00
08.12.
Saudijska Arabija - Profesionalna Liga
Al Nassr
Al Riyadh SC
1.11
7.40
15
1.94
3.50
1.74
-
-
-
0736
15:00
09.12.
Saudijska Arabija - Profesionalna Liga
Al-Ahli Saudi FC
Al Raed Club
1.39
5.00
7.00
1.67
3.50
2.16
1.70
1.96
2.70
Druga Divizija
3895
11:50
09.12.
Saudijska Arabija - Druga Divizija
Al Noor
Al Sahel FC Al Qatif
4.50
3.51
1.73
1.75
2.50
1.94
-
-
-
Saudi U19 League
2614
12:45
09.12.
Saudijska Arabija - Saudi U19 League
Jeddah Club U19
Al Orobah Al Jawf U19
Nedostupna
Nedostupna
-
-
-

Sadijska Arabija fudbal u MeridianBet kladionci

Saudijska Arabija izrasta u jednu veoma jaku i popularnu ligu. Prelaskom Kristijana Ronalda, krenule su velike selidbe sjajnih fudbalera iz najjačih evropskih liga u Saudijsku Arabiju koja teži ka tome da postane najpopularnija destinacija fudbalera van Evrope.

Novac nije problem. Saudijci ga imaju na pretek i zato nema sumnje da će praćenje i klađenje na Saudijska Arabija fudbal postati veoma popularno.

Kladi se i ti na sve lige Saudijske Arabije i istraži i bolje se upoznaj sa fudbalom u ovoj zemlji. Klađenje na Prvu ligu Saudijske Arabije - Прва лига Саудијске Арабије (ćir.)  osvaja svet i zato se i ti pridruži sve većem broju igrača.

MeridianBet kladionica spremila je odlične kvote i bogatu ponudu igara. Probaj klađenje uživo jer je to jedan fantastičan vid zabave koji donosi brzu zaradu.

Kao što smo pomenuli, Saudijska Arabija prva liga postaje sve jača i popularnija za praćenje i klađenje i zato se pridruži i ti našim igračima i kladi se na lige Saudijske Arabije.

Saudijska Arabija fudbal: Koliko liga ima u Saudijskoj Arabiji?

Fudbalski sistem Saudijske Arabije ima pet rangova takmičenja.

Najjači rang takmičenja je Prva liga Saudijske Arabije - Прва лига Саудијске Арабије (ćir.)  (poznata kao Saudijska Profesionalna liga SPL) koja okuplja 18 klubova. Liga funkcioniše po principu promocije i ispadanja i poslednja četiri kluba na tabeli ispadaju u niži rang takmičenja, Saudijsku drugu ligu.

Tokom sezone timovi odigraju po 34 utakmice i liga se igra, kao i većina evropskih, od avgusta do maja.

Saudijska Arabija liga osnovana je 1976. godine i sve do 1990. godine funkcionisala je kao ligaško takmičenje nakon čega je kratko funkcionisalo kao kup takmičenje.

Timovi učesnici ove lige imaju pravo učešća u Kupu Saudijske Arabije, kao i u Azijskoj Ligi Šampiona, gde Saudijska Arabija ima četiri predstavnika.

Prvi i drugi rang fudbala u Saudijskoj Arabiji igraju se na nivou cele zemlje, dok su treća, četvrta i peta lige podeljene po regijama.

Treća liga okuplja 32 kluba podeljena u dve lige, četvrta liga broji 40 klubova podeljenih u četiri lige po 10 klubova, dok u petoj ligi nastupa 74 kluba koji su podeljeni mnogo lokalnih liga.

Fudbal Saudijska Arabija – Organizacija liga:

 • Prva liga – 18 klubova
 • Druga liga – 18 klubova
 • Treća liga – 32 kluba u dve lige
 • Četvrta liga – 40 klubova u četiri lige
 • Peta liga – 74 kluba u nekoliko lokalnih liga

Prva liga Saudijske Arabije i svi šampioni

Prvi zvanični šampion u istoriji Saudijske Arabije bio je Al Hilal koji je završio ispred Al Nasra. Al Hilal je osvojio dve titule u prve tri godine i od starta se etablirao kao jedan od najboljih klubova Saudijske Arabije.

U pola veka postojanja fudbala u Saudijskoj Arabiji Al-Hilal je postao najdominantniji tim sa 18 titula, duplo više od drugog tima.

Al-Itihad i Al-Nasr ga prate sa po devet titula.

Od nastanka fudbala u ovoj zemlji, sedam različitih klubova osvojili je titulu prvaka.

Saudijska Arabija fudbal prva liga – šampioni:

 1. Al-Hilal – 18 titula
 2. Al-Itihad, Al-Nasr – 9 titula
 3. Al-Šabab – 6 titula
 4. Al-Ahli – 3 titule
 5. Al-Etifak – 2 titule
 6. Al-Fateh – 1 titula


Saudijska Arabija fudbal rezultati i tabela

 

Sve lige Saudijske Arabije igraju se, kao i većina evropskih liga, od avgusta do maja. Utakmice se igraju i radnim danima i vikendom, u zavisnosti od kola.

Isprati raspored i celokupnu tabelu saudijskog fudbala na našem sajtu i budi u toku sa svim dešavanjima. Među sportskom statistikom možeš pronaći sve potrebne informacije o ligi i klubovima i pronaći svu potrebnu statistiku koja će ti znatno olakšati praćenje lige i odabir parova.

Iskoristi sve ono što smo ti spremili i što bolje se upoznaj sa fudbalom koji stiže sa Bliskog istoka.

Takođe, isprati i sve sportske uzivo rezultate najjačih liga Saudijske Arabije i isprati svoje parova sa tiketa. Napravi svoju ligu omiljenih mečeva i isprati sve rezultate uživo sa svih meridijana sveta.

Sve se nalazi na nekoliko klikova od tebe.

Vrati se na vrh