Kladi Se Na Hokej Na Ledu - Finska - Meridian Kladionica

Sortiraj po:

Vreme & Datum
Liga

Vreme

1h
3h
Danas
3 dana
Sve
Hokej na Ledu
Konačan Ishod
1
X
2
Ukupno Golova 4.5
Manje
O/U
Više
Hendikep
1
Hendikep
2
Mestis Liga
0556
16:30
12.12.
Finska - Mestis Liga
Kiekko-Espoo
Imatran Kettera
1.97
3.85
2.90
3.10
4.50
1.31
1.97
-0.50
1.69
2617
15:00
06.01.
Finska - Mestis Liga
KeuPa HT Keuruu
Kiekko-Pojat Joensuu
4.90
5.20
1.44
Nedostupna
Nedostupna

Klađenje na finski hokej


Hokej na ledu je ubedljivo najpopularniji sport u Finskoj. Ima najveću gledanost, kao i najveću posetu. Čak 1 odsto populacije je registrovano od strane Internacionalne hokejaške federacije, što jasno govori da je Finska hokejaška država.
Nacionalni tim Finske, ponati Lejonen(Lavovi), je jedan od takozvane velike šestorke koju uz Finsku još čine reprezentacije Rusije, SAD, Kanade, Švedske i Češke i to su najbolje hokejaške reprezentacije na svetu. Trostruki su svetski šampioni i dvostruki olimpijski vicešampioni.
Zato ti naša kladionica pruža mogućnost da se kladiš na njihovu prvu ligu koja se zove Liiga, a van Finske se uglavnom naziva Finska Elitna Liga. Iako je tim Jokerit istupio iz Liiga 2014. godine i pridružio se KHL ligi, kvalitet je ostao podjednak.


Istorija finske hokejaške lige i format


Profesionalna hokejaška liga u Finskoj je osnovana 1975. godine i nasledila je takozvanu SM-Sarja koja je bila amterska liga.
Zbog različitih nastojanja profesionalnih i amaterskih klubova, morala je biti osnovana Liiga, kako bi od Finske stvorili hokejašku velesilu kakva je danas. Liiga je prvo postala poluprofesionalna, a onda su vremenom uvedene i mnoge druge promene kao sto je plejof i na kraju je postala potpuno profesionalna.
Mnogo puta je menjan broj učesnika, kao i pravila samog takmičenja. Nakon što je Jokerit prešao u KHL ligu, a jedan tim bankrotirao i tri su dobila promociju u Liiga, sada ima 15 članova i tako je od sezone 2016/17.
Danas se smatra u rangu, ako ne i jačom od SHL što je švedska hokejaška liga i to stavlja Liiga na drugom mesto u Evropi, iza KHL.
Što se formata tiče, prvo se igra ligaški deo takmičenja, a zatim plejof. Četiri najbolja tima se kvalifikuju za hokejašku Ligu Šampiona. Za sada je JYP jedini finski osvajač ovog takmičenja.


Mogućnosti klađenja na finski hokej


Meridian ti pruža mogućnost klađenja na sve mečeve finske hokejaške lige. Možeš odigrati tikete pre početka utakmice, ali takođe se možeš kladiti uživo na finski hokej.
Sve što je potrebno je da uđeš na naš sajt i ostaviš željenu uplatu. Potpuno je nebitno koliko je vremena ostalo do kraja utakmice.
Podrži svoj omiljeni tim dok gubi i odigraj da će preokrenuti.
Sva statistika je dostupna na našem sajtu kako bi mogao na pravi način da analiziraš šta je najbolje da odigraš i koje kvote treba da iskoristiš.
Dostupni su i različiti specijali koji ti nude mogućnost da odigraš tiket i npr. pogađaš ko će biti najbolji strelac.
Mi ti pomažemo da dođeš do nagrade tako što redovno ažuriramo kompletnu statistiku.


Pogodi šampiona


Došli smo do samog kraja ovogodišnjeg šampionata. Nakon što je prošlogodišnja Liiga otkazana zbog pandemije koronavirusa pa nismo dobili šampiona, ove godine ćemo srećom dobiti novog šampiona. Još četiri tima su ostala da se bore za titulu I to su Lukko, Tappara, IFK Helsinki i TPS Turku.
Ta četiri tima su završila regularni deo sezone i bili su na vrhu tabele, što znači da su ispunili očekivanja kao favoriti. Sada ti ostaje da pogodiš ko će od njih izboriti finale, a zatim i osvojiti Liiga u sezoni 2020/21.

Vrati se na vrh