Rolan Garos (Roland Garros) klađenje u MeridianBet kladionici

Roland Garros Muškarci Singl
Roland Garros Žene Singl

Rolan Garos (Roland Garros) klađenje u MeridianBet kladionici

Kladi se na Rolan Garos (Roland Garros), drugi Gren slem u sezoni.

Rolan Garos - Ролан Гарос (ćir.)  je jedan od najpoznatijih teniskih turnira na svetu sa istorijom dugom preko 100 godina, jedan od četiri Gren slem turnira i jedini Gren slem koji se igra na šljaci.

Po navici znamo da je period maj – jun rezervisan za najbolji tenis na terenima u Parizu.

Klađenje na tenis je veoma popularnog kod naših igrača, a ta popularnost dostiže vrhunac kada dođe neki od četiri Gren slem turnira – Australijan Open, Rolan Garos, Wimbledon i US Open.

MeridianBet svake godine donosi najbolje Rolan Garos kvote iz Pariza. Kladi se na svoje favorite i podrži naše igrače na putu ka što boljem plasmanu.

Klađenje uživo te čeka, oprobaj se u njemu. Zabava je zagarantovana na startu turnira kada se igra mnogo mečeva u muško i ženskoj konkurenciji i kada tenisa ima od jutra do mraka.

Pronađi svoju omiljenu igru. Kladi se na setove, gemove, konačan ishod, osvajače setova, ko će napraviti prvi brejk i još mnogo toga. Saznaj prvi sve kvote za Rolan Garos, kao i sve kvote za osvajanje Roland Garosa.

Klađenje na pobednika turnira pre samog početka veoma je izazovno i kvote za osvajanje Rolan Garosa kod nas su uvek najbolje.

Spremili smo ti veoma bogatu ponudu igara. Roland Garros kvote te čekaju.

Rolan Garos (Roland Garros) - istorija turnira

Rolan Garos - Ролан Гарос (ćir.)  je teniski turnir koji se održava u Francuskoj, u glavnom gradu Parizu. Osnovan je 1891. godine i postoji preko 130 godina.

Rolan Garos spada među četiri Gren slem turnira u godini i drugi je po redu koji se igra u sezoni nakon Australijan Opena.

Roland Garos se igra na šljaci i jedini je Gren slem turnir koji se igra na takvoj podlozi. Međutim, nije se oduvek igrao na njoj.

Kada je osnovan, Rolan Garos se prve godine igrao na travi. To je bilo davne 1891. godine. Nakon toga u periodu od 1892. do 1907. godine turnir je igra na pesku, da bi od 1908. godine još jednom promenio podlogu i prešao na šljaku po kojoj je poznat.

Podloge na kojima se tenis Rolan Garos igrao:

 • Trava – 1891. godine
 • Pesak – 1892. – 1907. godine
 • Šljaka – od 1908. godine

Dugo, sve do 1975. godine, Rolan Garos (Roland Garros) je bio jedini veliki turnir koji se nije igrao na travi.

Za ovaj turnir važi mišljenje da je psihički i fizički najzahtevniji od svih turnira. Na ovom turniru igraju se mečevi u svim kategorijama:

 • Muški singl
 • Ženski singl
 • Muški dubl
 • Ženski dubl
 • Miks dubl

Nagradni fond turnira je oko 50 miliona evra i pobednik dobija 2000 bodova na ATP i VTA listi.

Rolan Garos obično počinje krajem maja i traje dve nedelje, s tim što kvalifikacije počnu nekoliko dana ranije. Mečevi na turniru igraju se u tri dobijena seta, kao i na svakom Gren slem turniru.

Najuspešniji teniser je Rafael Nadal sa 14 trofeja, a teniserka Kris Evert sa sedam trofeja.

Pobednici Rolan Garosa: Najdominantniji teniser i teniserka

Rolan Garos - Ролан Гарос (ćir.)  je osnovan 1891. godine i Gren slem turnir je postao 1925. godine, dok je Open era počela 1968. godine.

Najviše titula pre Open ere ima francuski igrač Maks Dekugi koji je osvojio osam titula od 1903. do 1914. godine. Enri Koket je osvojio pet, a Andre Vašero i Pol Ajme po četiri titule pre Open ere.

Od kada je Open era krenula i postoji preko 50 godina, surovu dominaciju na ovom turniru pokazao je španski teniser Rafael Nadal koji je čak 14 puta osvajao turnir.

Niko nikada nije u tome uspeo u istoriji turnira.

Drugi na listi Bjorn Borg ima više nego duplo manje titula od Nadala. Bjorg je šest puta podizao pehar namenjen pobedniku. Potom sledi grupa tenisera koji su tri puta osvajali turnir. U njoj se nalaze Novak Đoković, Mets Vilander, Ivan Lendl i Gustavo Kuerten.

Roland Garos osvajači:

 1. Rafael Nadal – 14 trofeja
 2. Bjorn Borg – 6 trofeja
 3. Novak Đoković, Mets Vilander, Ivan Lendl, Gustavo Kuerten – 3 trofeja  
 4. Jan Kodeš, Džim Kurier, Serđi Bruguera – 2 trofeja
 5. Ken Roseval, Rod Lejver – 1 trofej

Kod žena najdominantnija igračica pre Open ere bila je Suzan Lengle koja je 20-ih godina prošlog veka dominirala ovim turnirom i osvojila šest titula. Još jedna Francuskinja Adine Mason je bila takođe uspešna i dodala pet titula.

Kada govorimo o Open eri kod žena, Američka teniserka Kris Evert je osvojila sedam titula tokom 70-ih i 80-ih godina.

Na drugom mestu je nemačka teniserka Štefi Graf sa šest titula. Graf je dominirala 80-ih i 90-ih godina terenima u Parizu.

2000-ih godine pripale su Belgijanki Žastin Enan, koja je od 2003. do 2007. godine osvojila četiri titule.

Lista osvajačica u Open eri:

 1. Kris Evert – 7 trofeja
 2. Štefi Graf – 6 trofeja
 3. Žastin Enan – 4 trofeja
 4. Margaret Kort, Monika Seleš, Serena Vilijams, Iga Sviatek – 3 titule
 5. Martina Navratilova, Marija Šarapova – 2 titule

Tenis Rolan Garos: Nagradni fond turnira  

Organizatori turnira trude se svake godine da nagradni fond bude sve veći. Na poslednjem turniru održanom 2023. godine nagradni fond je iznosio nešto malo manje od 50 miliona evra.

Rolan Garos je jedan od turnira gde su nagrade izjednačene kod muškaraca i žena, pa tako pobedniku turnira u obe kategorije pripada 2,3 miliona evra, dok finalista dobija ček na 1,150 miliona.

Nagrade se dodeljuju od kvalifikacija, pa tako pobednik prve kvalifikacione runde dobija 16,000 evra, dok ona je pobedi u prvoj zvaničnoj rundi biće bogatiji za 69,000 evra.

Nagradni fond na turniru 2023. godine povećao se za 12,3% u odnosu na turnir godinu dana ranije.

Nagradni fond po rundama (u evrima):

 • Prva kvalifikaciona runda  – 16,000
 • Druga kvalifikaciona runda – 22,000
 • Treća kvalifikaciona runda – 34,000
 • Prva zvanična runda – 69,000
 • Druga zvanična runda – 97,000
 • Treća zvanična runda – 142,000
 • Osmina finala – 240,000
 • Četvrtfinale – 400,000
 • Polufinale – 630,000
 • Finalista – 1,150,000
 • Pobednik – 2,300,000

Rolan Garos Djokovic

Kao jedan od najboljih tenisera u istoriji tenisa, ako ne i najbolji ikada, Novak Đoković je imao uspeha na pariskoj šljaci.

Srpski teniser je tri puta osvajao Rolan Garos - Ролан Гарос (ćir.) .

Nije sve išlo tako lako za Novaka. Dugo godina mu je bilo potrebno da se domogne ovog trofeja. Svoje prvo finale igrao je 2012. godine kada je poražen od Rafaela Nadala. Izgubio je drugo, pa i treće, 2014. i 2015. godine.

Novak je do svoje prve titule došao 2016. godine u svom četvrtom finalu kada je bio bolji od Endija Marija sa 3:1 u setovima.

Nakon što je prvim trofejom probio let. Novak je Rolan Garos (Roland Garros) osvajao još dva puta. Prvo je pobedio Stefanosa Cicipasa u finalu 2021. godine nakon velikog preokreta i od 0:2 došao do 3:2, da bi nakon toga 2023. godine u istorijskom finalu pobedio norveškog igrača Kaspera Ruda i došao do svoje treće titule, ukupno 23 Gren slem titule u karijeri.

Djokovic Roland Garros statistika je sledeća:

 • 92 pobede
 • 16 poraza
 • 85% pobeda
 • 3 titule

Novi turnir se bliži, zato na vreme saznaj koja je djokovic osvaja rolan garos kvota za naredno izdanje.

Rolan Garos rezultati: Isprati sva dešavanja sa svih terena u Parizu

Rolan Garos traje dve nedelje i Roland Garros mecevi se igraju na svakom terenu. Tokom turnira bude odigrano stoninu mečeva širom teniskog kompleksa u Parizu. Najbolji teniseri i teniserke na svetu bore se za titulu najboljeg i ulazak u istorijske knjige Rolan Garosa i tenisa.

MeridanBet je tu zajedno sa tobom tokom trajanja turnira i hajdemo zajedno da ispratimo sva dešavanja na pariskoj šljaci i ispratimo turnir od početka do kraja.

Navijajmo za Novaka i naše tenisere.

Obiđi naše sportske rezultate, tamo te čekaju sva dešavanja iz sveta tenisa, od malih čelendžer turnira, pa sve do najvećih Gren slemova.

Prati tok mečeva, budi u korak sa svim rezultatima uživo, napravi svoju listu mečeva i prati samo omiljene susrete. Svi Roland Garros rezultati su na samo nekoliko klikova od tebe.

Vrati se na vrh