Snuker Svetsko prvenstvo - Klađenje u Meridianbet kladionici

Sortiraj po:

Vreme & Datum
Liga

Vreme

1h
3h
Danas
3 dana
Sve
Snuker
Pobednik
1
2
Ukupno Frejmova
Manje
O/U
Više
Hendikep Frejmova
1
Hendikep
2
Helsinki International Snooker Cup - Helsinki International Snooker Cup
1547
09:00
26.05.
Helsinki International Snooker Cup - Helsinki International Snooker Cup
Wilson, Kyren
Milkins, Robert
1.39
2.75
1.77
7.50
1.94
1.70
-1.50
2.04
1556
12:00
26.05.
Helsinki International Snooker Cup - Helsinki International Snooker Cup
Carter, Allister
Jones, Jak
1.72
2.00
1.88
7.50
1.83
1.72
-0.50
2.00

Snuker u MeridianBet Kladionici

Snuker ne beleži samo rast u popularnosti kada govorimo o gledanju ovog sporta ili igranju istog, već beleži i veliku popularnost u klađenju.

Sve više naših igrača počinje da se kladi na snuker i ako već nisi pridruži im se i kladi se na najjače snuker turnire na svetu i navijaj za svoje favorite. Klađenje na snuker postaje sve popularnije.

Meridianbet kladionica je spremila najbolje kvote. Izaberi svog favorita pre početka turnira i poseti našu outrights ponudu.

Snuker je igra velike taktike i zahteva dobru analizu i taktiku pre uplate tiketa.

Šta je Snuker?

Snuker je bilijarska igra koja je nastala u drugoj polovini 19. veka. Veoma je popularna u Velikoj Britaniji, Australiji i Aziji.

Reč snuker ima vojno poreklo i nastanak snukera vezuje se za britansku vojsku koja je boravila u Indiji i koja je vremenom bilijar menjala i izmišljala nove igre.

Snuker je počeo značajno da se razvija i širi u drugoj polovini 19. i počekom 20. veka i izrastao je u jednu od veoma popularnih igara na svetu.

Kladi se na snuker u Meridianbet kladionici. Pokaži da si veliki snuker majstor i unovči svoje znanje. Spremili smo za tebe najbolje kvote i isprati sa nama sve snuker turnire.

Snuker pravila

Snuker je igra koja ima svoja pravila. Na snuker stolu se nalaze 21 kugla - 15 crvenih kugli, jedna žuta, jedna zelena, jedna smeđa, jedna plava, jedna pink i jedna crna kugla. Cilj igre je da se postigne što više poena tako što ćeš u rupu prvo ubaciti crvene kugle, a zatim posle svake crvene ide šarena kugla u određenom redosledu.

Broj poena:

  • Crvena – 1 poen
  • Žuta – 2 poena
  • Zelena – 3 poena
  • Smeđa – 4 poena
  • Plava – 5 poena
  • Ružičasta – 6 poena
  • Crna – 7 poena

Svaka šarena kugla ima svoje mesto na stolu i dok se crvene kugle ne vraćaju posle ubacivanja, šarene se vraćaju na svoju prvobitnu poziciju. Kada se ubace sve crevne kugle onda se ubacuju šarene po redu, od žute do crne.

Krajnji cilj igre je da igrač osvoji više poena od protivnika.

Pravila su takva da na početku igre jedan igrač mora udariti belu kuglu i pokušati da potopi jednu od crvenih kugli. Ako mu uspe, dobija poen i nastavlja da igra. Ako ne uspe ili napravi neku grešku, drugi igrač dolazi na red. Kada igrač potopi crvenu kuglu, potom mora udariti šarenu kuglu, a ako je uspešan, dobija više poena. Šarene kugle se potapaju redom, od najniže vrednosti do najviše.

Maksimalni broj poena koje igrač može da osvoji tokom partije je 147.

Razlika između snukera i bilijara

Iako imaju dosta sličnosti, kugle, štapove i sto, bilijar i snuker su dva potpuno različita stola.

Kod bilijara cilje je ubaciti sve kugle i pobeđuje onaj ko prvi ubaci crnu kuglu. Kod snukera cilj igre je ubaciti sve crvene kugle, a na kraju i sve šarene i osvojiti više poena od protivnika.

Takođe, u bilijaru se koristi 16 kugli, dok u snukeru se koriste 22 kugle. Snuker i bilijar se razlikuju još i po dužini štaba, veličini stola i masi kugla.

Snuker je sport koji ima veće turnire i znatno veći nagradni fond. Ovaj sport je sve popularniji globalno.

Snuker Svetsko prvenstvo

Svetsko prvenstvo u snukeru je najprestižniji snuker turnir na svetu. Takođe, radi se i o najbogatijem turniru sa najvećim nagradnim fondom koji je poslednje godine iznosio oko 2,4 miliona funti, gde je 500,000 pripalo pobedniku.

Prvi put je održan 1927. godine i zajedno sa Šampionatom Velike Britanije i Mastersom, spada u Triplu Krunu snukera.

Aktuelni šampion je Belgijanac Luka Brecel koji je osvojio poslednje izdanje ovog tunira.

Od 1969. godine Snuker svetsko prvenstvo igra se kao nokaut turnir i moderna era takmičenja je počela promenom tog formata.

Na svetskom prvenstvu učestvuje 32 igrača, s tim što prvih 16 na rang listi ima direktan plasman, dok ostalih 16 svoje mesto obezbeđuju preko kvalifikacionog turnira koji se igra pre Svetskog prvenstva u na kome učestvuje 128 igrača.

Snuker Svetsko prvenstvo održava se jednom godišnje i počinje sredinom aprila.

Vrati se na vrh