Evrovizija - Kvote

Eurovision
Eurovision

Evrovizija 2022 - Online KlađenjeKlađenje na događaje koji nisu usko povezani sa sportom nije bilo popularno do pre nekoliko godina. Ali onda je krenula velika ekspanzija klađenja na izbore, Oskar za najbolji film i sve drugo na šta ima smisla kladiti se. Jedno od najpopularnijih takvih takmičenja je Evrovizija. Evrovizija 2022. nam se bliži pa je vreme da počneš da razmišljaš ko je tvoj favorit.Istorija i format Evrovizije


Sanremo festival je poslužio kao inspiracija za Evroviziju. Sanremo je muzički festival sa najdužom neprekinutom tradicijom na svetu. Prvi put je održan 1951. godine a tih godina se prvi put čulo i za ideju o kreiranju muzičkog takmičenja na nivou Evrope, kako bi se dodatno unapredili odnosi među državama nakon Drugog svetskog rata. Krajem 1955. godine je dogovoreno da se 1956. u Švajcarskoj održi Evropski Gran Pri, preteča Evrovizije.

Prvi put je učestvovalo svega 7 nacija, a broj je rastao iz godine u godinu. Od 60tih je uvek učestvovalo preko 15 država, a učestvovale su i neke države koje nisu iz Evrope, kao što su Azerbejdžan i Izrael. Takođe još nekoliko država, na primer Egipat i Alžir imaju pravu da učestvuju ali nikada nisu. Baš zato se i format mnogo puta menjao, kao i način određivanja pobednika. U početku je to bilo glasanje iza zatvorenih vrata, a danas gledaoci plus žiri svake države ima pravo da glasa.

Prvo se održavaju dva polufinala, a zatim finale. U finale se direktno plasiraju domaćin i tzv. “Velika petorka” koju čine Francuska, Italija, Španija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Nemačka. Evrovizija ima ogromnu popularnost i takmičenje uvek prati inovacije, pa je tako bilo među prvim događajima koji je prenošen u boji, preko satelita i tako dalje. Irska je najuspešnija država sa 7 pobeda, a dve pobede im je doneo Džoni Logan, koji je jedini čovek koji je dva puta pobedio na Evroviziji kao izvođač. Prati ih Švedska sa 6 pobeda. Od nastanka, samo jednom nije održano takmičenje, 2020. zbog pandemije koja je tada tek počela.Najpopularnije pesme svih vremena


Mnogo čuvene pesme su bile deo Evrovizije. Za neke možda čak i ne znate da su prvi put izvedene na ovom takmičenju. Postoji puno lista najboljih i najpopularnijih pesama svih vremena, ali ono u čemu se većina slaže je da na prvom mestu mora biti “Vaterlo” u izvođenju legendarne švedske grupe ABBA. ABBA je bila popularna u Švedskoj, ali skoro niko nije znao za njih van Skandinavije sve do Evrovizije 1974. godine. Od tog trenutka kreće njihov vrtoglavi uspon i postaju jedan od najpopularnijih pop bendova na celom svetu.

Zanimljivo je da ćete pronaći Željka Joksimovića i Mariju Šerifović na mnogim listama najboljih pesama. “Lane moje” koje je završilo iza još jednog velikog evrovizijskog hita u izvođenju Ruslane, kao i “Molitva” Marije Šerofović kojom je donela prvu pobedu Srbiji na ovom takmičenju svakako spadaju među najbolje pesme. Helena Paparizou – My number 1, Mocedades – Eres tu, Lordi - Hard Rock Hallelujah su samo neke od pesama koje su bile hitovi mnogo godina nakon Evrovizije na kojoj su nastupali.Kladi se na pobednika Evrovizije 2022.


A sada dolazi najzanimljiviji deo. Klađenje na budućeg pobednika Evrovizije. Dok budeš gledao takmičenje i slušao najnovije hitovi, sve će biti još zanimljivije ako se kladiš. MeridianBet nudi veliki broj različitih opklada na Pesmu Evrovizije. Naravno, klađenje na pobednika je najpopularnije, ali možeš da se kladiš i na pobednike polufinalnih večeri, kao i na pozicije zemalja. Daćemo sve od sebe da ponudimo fantastične kvote, a na tebi je da ih iskoristiš i dok se zabavljaš uz muziku osvojiš novac.Rani favoriti za 2022.


Sada je poznato preko 90% učesnika Evrovizije 2022. a svi će biti poznati do kraja marta. Prvo polufinale se održava tek 10. maja tako da ima dosta vremena do takmičenja, ali se već sada naslućuju favorite, a to su Ukrajina i Italija. Nakon njih slede Grčka i Švedska, tradicionalno uspešne država na Evrosongu. Biće veoma zanimljivo ispratiti šta će naša predstavnica uraditi. Od kada je pobedila, Konstrakta nezadrživo napreduje na listi favorita, a čak je privukla pažnju mnogih svetskih zvezda. Ako veruješ da može do pobede ili do TOP 5 plasmana, onda se kladi na takav ishod koji će ti biti veoma isplativ ako se desi.Kladi se na ostala takmičenja u MeridianBet-u


Evrovizija je samo jedno od mnogih takmičenja koje ćeš pronaći u ponodu MeridianBeta, kako u kladionicama tako i na našem vebsajtu. Uz ogromnu ponudu sportova, tu su i razni specijali, na primer da li će Frančesko Toti, legendarni Princ Rima, postati gradonačelnik Rima naredne godine. Tu je i ponuda opklada za nadolazeće izbore. Možete se kladiti na izlaznost, buduće ministre, broj nevažećih listića i mnogo toga drugog. Ako te od politike više zanimaju neka druga dešavanja, sigurni smo da ćeš pronaći baš ono što ti odgovara.

Vrati se na vrh