Doniraj za Zvečansku

Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine je ustanova socijalne zaštite koja kroz usluge smeštaja zbrinjava decu i mlade čije je pravo na život u porodici ugrožen.

Novac će biti uplaćen na žiro račun institucije u Zvečanskoj: 840-29550845-64

Šansa za novi život

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka olakšava živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku. Ovo udruženje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.

Sakupljeni novac će biti uplaćen na žiro račun NURDOR-a: 170-30010715000-82

U korak sa super ljudima

Invaliditet za njih nije prepreka, on ih samo još više i jače motiviše. Bilo da se trkaju, da gađaju metu, šutiraju na koš, gol ili udaraju lopticu reketom oni su prava slika snage volje i takmičarskog duha. Oni pokazuju svoju motivisanost i ljubav prema sportu izazivajući divljenje celog sveta.Njihove prepreke su teže, ali su zato dometi veći.

Iznos donacije biće uplaćen na račun Paraolimpijskog komiteta Srbije: 160-150206-23

 

ZA LANIN SIGURAN KORAK

Lana je devojčica iz druge uredne trudnoće, rođena 2009. godine u terminu planiranim carskim rezom. Međutim, u petom danu života hospitalizovana je zbog prestanka disanja i cijanoze. Zbog odstupanja u psihomotornom razvoju i izraženoj hipotoniji, sa svega četiri meseca starosti započela je tretman lečenja u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju. Nakon urađenih specijalističkih pregleda u martu 2011. godine dijagnostikovana joj je ataksična cerebralna paraliza. Novčana sredstva su Lani potrebna za nastavak fizikalnih terapija i intenzivnu robotsku neurorehabilitaciju.

 

Sakupljeni novac biće uplaćen na namenski humanitarnir račun Lane Veličković: 160-6000001615018-48

 

 

ZA ANINO BOLJE SUTRA

Ana je devojčica rođena 2022. godine, koja je od svog prvog dana započela tešku borbu za vlastiti život. Po rođenju, Ani je dijagnostikovana sepsa, njeni bubrezi nisu normalno funkcionisali, a pored toga javljaju se i dodatni problemi izazvani proširenjem moždane komore, kao i pojava urinarne infekcije. Lekari su joj sa 8 meseci uspostavili dijagnozu R62 koja se odnosi na zaostalost i usporeni psiho-motorni razvoj. Nešto kasnije ustanovljena je i dijagnoza P94.2 koja obuhvata hipotoniju mišića, i I37.0  koja se odnosi na stenozu plućne valvule. Ovo je dodatno opteretilo njenu porodicu koja je morala da se nosi sa skupim tretmanima lečenja. Novčana sredstva su Ani potrebna za fizikalne tretmane, dodatna genetska ispitivanja, preglede i nastavak daljeg lečenja u zemlji i inostranstvu.

Sakupljeni novac biće uplaćen na namenski humanitarnir račun Ane Njagulov : 160-6000001713690-76

 

Paketići za dečiju radost

Humanitarna organizacija Radost Deci svojim aktivnostima i programima, aktivno učestvuje u procesu inkluzije, kao i u senzitizaciji društva ka osobama sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Stručnim radom i aktivnim učešćem u društvu, udruženje nastoji da poboljša i unapredi položaj dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju.

Novac će biti uplaćen na žiro račun udruženja Radost Deci : 205-203159-62

Da svi živimo zajedno

Udruženje Živimo zajedno osnovano je kao odgovor na potrebe dece sa težim smetnjama u razvoju koja nisu bila uključena u sistem društvene brige. Cilj udruženja je da osobe sa smetnjama u razvoju učinimo vidljivima, prisutnima i aktivnima u svim segmentima društvenog života, da afirmišemo sve njihove sposobnosti i individualnost, da promovišemo njihova prava i omogućimo im dostojanstven i ispunjen život.

Novac će biti uplaćen na žiro račun udruženja Živimo zajedno : 205-60195-20

Da deca postanu ljudi

Porodica je srce društva, a SOS Dečija sela stvaraju porodice za decu i mlade bez roditeljskog staranja. Pomažu im kada nemaju nikome drugom da se obrate, kao i da izgrade svoju budućnost i doprinesu razvoju zajednica u kojoj žive.

Sakupljeni novac će biti uplaćen na žiro račun SOS Dečija sela: 160-373368-31

Obojite svet šarenim bojama

Autizam Valjevo je humanitarna, dobrovoljna, samostalna i vanstranačka organizacija koja se bavi pružanjem pomoći i unapređenjem statusa osoba sa poremećajima iz autističnog spektra. 

Novac će biti uplaćen na žiro račun udruženja Autizam Valjevo : 200-3160850101012-45

Milion stabala za Srbiju

Ekologija je problem sa kojim se suočavamo svakodnevno i koji utiče na naš svakodnevni život.
Mi želimo da pomognemo da svi zajedno živimo zdravije, a ovo je idealna prilika da i ti učestvuješ u tome.

Pomozi Kolarcu

Zadužbina Ilije M. Kolarca, od osnivanja do danas, svoj rad razvija u okviru četiri centra: Centar za muziku, Centar za predavačku delatnost sa Galerijom, Centar za nastavu stranih jezika i Centar za izdavačku delatnost sa Knjižarom “Aleksandar Belić”.

Novac će biti uplaćen na žiro račun Zadužbine Ilije M. Kolarca: 160 – 321162 – 91

PODRŽI CRVENI KRST

Crveni krst Srbije je je humanitarna, nezavisna i dobrovoljna organizacija i jedino nacionalno društvo u Republici Srbiji. Sastoji se od 2 pokrajinske organizacije, Crvenog Krsta Vojvodine i Crvenog krsta Kosova i Metohije, i 183 organizacije Crvenog krsta u gradovima i opštinama.

Sakupljeni novac će biti uplaćen na žiro račun Crvenog Krsta Srbije:  205-205818-39