BBL Bundesliga - Nemačka - Košarka - Kvote - Rezultati

Šampion
Bayern Munich
1.31
Alba Berlin
6.80
Ulm Basketball
9.90
Niners Chemnitz
14.2
Baskets Bonn
15
Riesen Ludwigsburg
24
Wurzburg Baskets
44
Baskets Oldenburg
46
Rasta Vechta
78
Hamburg Towers
145
Brose Bamberg
155
Basketball Lowen Braunschweig
270
Mitteldeutscher BC
280
BG Gottingen
280
Rostock Seawolves
280
Tigers Tubingen
300
Crailsheim Merlins
425
MLP Academics Heidelberg
425

Nemačka košarkaška liga - KlađenjeKada čujemo “Bundesliga” verovatno nam je svima to prva asocijacija na fudbal. Bundesliga u fudbalu je svakako jedna od najkvalitetnijih na svetu, ali ni Bundesliga u košarci ne zaostaje. Nemačka prva liga u košarci dugo godina nije privačila puno paženje, ali kako su timovi iz ove lige počeli da ostvaruju zapažene rezultate u Evroligi, to se promenilo.

Velike investicije su omogućile da nemački košarkaški klubovi budu respektabilni članovi elite. Takođe, Dirk Novicki je 4 godine igrao u ovoj ligi, za klub koji se više ne takmiči profesionalno, ali su njegovi uspesi u NBA skrenuli pažnju i na Bundesligu. Zato je danas Bundesliga veoma gledana i popularna, a popularnost je takođe velika u našim kladionicama.BBL Liga - Istorija i Format


Klupska košarka se igra u Nemačkoj još od 30tih godina prošlog veka, a prva sezona je odigrana 1939. godine. Kako je to bio vrlo nepovoljan trenutak u istoriji čovečanstva, košarka nije redovno ili uopšte igrana u Nemačkoj do posle rata. Nakon rata, tačnije 1947. godine su takmičenja opet započeta, ali je tek 1966. godine odigrana prva sezona Bundeslige, u tadašnoj Zapadnoj Nemačkoj.

Prvo je Bundesliga bila podeljena na dve grupe, a onda je 10 godina kasnije spojena u jednu ligu. Nakon ujedinjena Istočne i Zapadne Nemačke, Bundesliga je nastavila da se odigrava. Usledile su razne promene, a 1995. godine je promenjen plej of format.

Od 1966. godine do 2009. se liga zvala samo Bundesliga, a onda je promenjen zvaničan naziv u Beko BBL, da bi 2016. opet ime bilo promenjeno i sada je easyCredit BBL. To su nazivi zbog sponzorskih ugovora, ali svi nemačku košarkašku ligu i dalje zovu jednostavno – Bundesliga. Format je mnogo puta menjano, zbog promena broja klubova koji nastupaju.

Trenutno nastupa 18 klubova, koji igraju 36 kola. Nakon završetka regularnog dela sezone, najboljih 8 timova nastavlja borbu za titulu u plej ofu gde se igra na tri pobede. Dva najslabija tima ispadaju u drugu ligu koja se zove ProA. ProA kao i ProB, treća liga, su potpuno profesionalne, što govori mnogo o kvalitetu klupske košarke u Nemačkoj.Osvajači BBL Bundeslige


Kroz decenije su se smenjivali razni osvajači, a mnogo timova je uspostavilo višegodišnju dominaciju. Prvo je to bio USC Heidelberg, krajem 50tih, pre početka Bundeslige.

Početkom 90tih pa sve do sredine je Bayer 04 Leverkusen, sada drugoligaški klub, bio nepobediv. U novom milenijumu dominiraju Alba Berlin, Brose i Bajern. Najtrofejniji klub sa 14 titula je Bayer 04 Leverkusen, a Alba ima 10. To su jedina dva tima sa dvocifrenim brojem titula.Klađenje Uživo na Košarkašku Bundesligu


U MeridianBetu se možeš kladiti na Nemačku prvu ligu u košarci. Kao i svaka košarkaška liga, tako je i Bundesliga najzanimljivija kada se kladiš uživo.

Dok gledaš mečeve, na primer derbi Evroligaša, Bajerna i Albe, kladi se tokom svake četvrtine i potencijalno zaradi veliku sumu novca. Mečevi u Bundesligi su generalno veoma neizvesni i to donosi ujednačene kvote, a šanse da ih pogodiš su velike. Kod nas je veliki broj igara dostupan za klađenje uživo, a broj poena i pobednik četvrtine ili poluvremena su najpopularniji.Ostale opcije za klađenje


Klađenje uživo je samo jedna od opcija koje su dostupne u našim kladionicama i na našem vebsajtu. Možeš da se kladiš na svaki meč koji se odigra u jednoj sezoni Bundeslige u košarci, a broj dostupnih igara je jako velik.

Pogađaj pobednika, dodaj hendikep ili ukupan broj poena. Možda veruješ u prelaz ili da će biti nerešno. Sve to i mnogo toga drugog mi nudimo od prvog do poslednjeg kola.Igrači i Klubovi


Svakako tri najpoznatija kluba koja nastupaju u Bundesligi su Bajern, Alba i Bamberg, iako Bamber nije jak kao pre nekoliko godina. Bon i Ulm su svake godine sve bolji, a zbog velikog budžeta većina timova ima mogućnosti da dovodi najbolje domaće igrače i veoma poznata inostrana imena.

Dešon Tomas, Kori Volden, Vladimir Lučić, Per Ginter, S. Kriston, Džalen Smit i Dominik Lokhart su samo neki od mnogih poznatih i veoma kvalitetnih igrača koje možeš gledati svake nedelje u Bundesligi. Takođe, na svakog od njih se možeš i kladiti. Na tebi je da proceniš da li će igrač postići manje ili više poena od zadate granice. Granice se uvek realne i postavljaju se spram prosečnog učinka igrača tokom sezone i trenutne forme, jer svaki igrač ima uspone i padove tokom sezone.Iskoristi sve informacije


MeridianBet ti daje pristup svim bitnim informacijama koje će ti pomoći da se uspešno kladiš. Tabela i raspored su dostupni tokom cele sezone, a tabelu ažuriramo paralelno sa završetkom mečeva.

Svi rezultati su takođe dostupni kako uživo tako i nakon završetka utakmice, pa i kola. Uz to, možeš pronaći i sve statističke podatke koji će ti biti veoma korisni kada se kladiš na igrače. Ali i kada se kladiš na timove jer ćeš moći da stekneš utisak o formi i kvalitetu pojedinaca.Kladi se na druga takmičenja u košarci


Bundesliga je samo jedna od mnogih košarkaških takmičenja koje mi imamo u ponudi. Možeš se kladiti i na ostala košarkaška takmičenja u Nemačkoj, kao što su ProA, ProB i Pokal (kup). Isprati nastupe nemačkih klubova u Evroligi i Evrokupu.

Tu su i sve ostale nacionalne lige u Evropi, kao i kup takmičenja. Ne moramo ni da ti kažemo da MeridianBet puno pažnje polaže na NBA, pa i WNBA. Uz klupska košarkaška takmičenja, u našoj ponudi se nalaze i reprezentativna takmičenja, poput Evropskog prvenstva, Svetskog prvenstva i Olimpijade.

Vrati se na vrh