Kvalifikacije za svetsko prvenstvo - kvote - rezultati

Sortiraj po:

Vreme & Datum
Liga

Vreme

1h
3h
Danas
3 dana
Sve
Fudbal
Konačan Ishod
1
X
2
Ukupno
Manje
O/U
Više
Oba Tima Daju Gol
GG
GG&3+
GG&4+
Internacionalni Prijateljski Mečevi - Žene
0400
18:00
26.09.
Svet - Internacionalni Prijateljski Mečevi - Žene
Morocco (W)
Zambia (W)
2.16
3.30
2.85
2.03
2.50
1.65
1.55
1.86
3.00

Kvalifikacije za svetsko prvenstvo 2022 – Kvote

Pre skoro tri godine su počele kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. Ceo svet ih je pažljivo posmatrao kao uvod u verovatno najpopularniji sportski događaj na planeti – Svetsko prvenstvo u fudbalu. Kvalifikacija su bile idealna prilika za klađenje. Igrale su se nekoliko puta tokom godine, a tokom tih dana je bila pauza u klupskim takmičenjima. Verujemo da ti u tim momentima klupska takmičenja nisu falila, jer su kvote u MeridianBetu bile fantastične kada igraju reprezentacija širom sveta. Mogao si da se kladiš na ishod pojedinačnih mečeva, grupa ili uživo. Za svaki meč smo kreirali kvote za preko 1000 igara, kako bi svima dali što veće šanse da zarade novac uz sjajnu zabavu.

Fifa kvalifikacije za svetsko prvenstvo - Svet

FIFA kvalifikacije za Svetsko prvenstvo se održavaju da bi se dobila 32 učesnice prvenstva, odnosno 31, jer se domaćin, u ovom slučaju Katar, direktno plasira. Ukupno 211 država ima šansu da nastupi. Van Evrope, kvalifikacije se održavaju širom sveta, kako bi 5 asocijacija dale svoje predstavnike. Geografski bi to mogli da podelimo na Severnu Ameriku, Južnu Ameriku, Aziju, Afriku i Okeaniju. Ostalo je da saznamo još dva učesnika iz kvalifikacija svet. Pobednik meča između Kosta Rike i Novog Zelanda će overiti svoju vizu za Katar, kao i pobednik meča Peru protiv UAE i Australije, što će biti odigrano 7. juna, a zatim 13. i 14. juna se igraju poslednji mečevi ovih kvalifikacija.

Istorijat svetskog prvenstva

Ljudi vole takmičenje. Zato su nedugo nakon što fudbal postaje popularan pre svega u Britaniji, ali i u ostatku Evrope, osmislili meč između reprezentacija. Engleska i Škotska su remizirale bez golova u Glazgovu 1872. i tako se zauvek upisale u istoriju fudbala kao dve nacije koje su prve odigrale meč. Kada su obnovljene Olimpijske igre, fudbal nije odmah 1896. uvršten u program ali jeste već 1900. iako ne kao deo takmičarskog programa, nego revijalnog. FIFA je od svog osnivanja 1904. pokušavala da organizuje Svetsko prvenstvo, ali im to nije polazilo za rukom. Bilo je nekoliko neuspešnih pokušaja, a svi su nastavili da se fokusiraju na Olimpijske igre, posebno od 1908. kada je fudbal postao deo takmičenja. U svojoj nameri je uspeo Žil Rime, treći predsednik FIFE i neko ko se najduže zadržao na toj poziciji, čak 33 godine. Prvo Svetsko prvenstvo u fudbalu je održano 1930. godine u Urugvaju. Zatim su održana još dva, pre pauze zbog globalnih dešavanja, pa je sledeće prvenstvo održano 1950. godine. Od tada do danas se održava svake četiri godine. Ukupno šest asocijacija učestvuje u FIFA Svetskom prvenstvu. To su – AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC i UEFA. Najviše puta su domaćini bili članice UEFA, a još samo u Okeaniji nije održano prvenstvo. Australija se kandidovala za ovo prvenstvo, ali su eliminisani još u prvom krugu.

Osvajači SP-a

Postoji 8 različitih osvajača Svetskog prvenstva u fudbalu, pet iz Evrope i 3 iz Južne Amerike. Najtrofejniji je Brazil koji je pet puta bio šampion sveta, ispred Nemačke i Italije koje u svojim vitrinama imaju po 4 trofeja. Argentina, Francuska i Urugvaj su dvostruki osvajači, a Engleska i Španija su samo po jednom ostvarile ovo najveće dostignuće u fudbalu. Holandija je tri puta gubila finala, Mađarska i Češka 2 puta, dok su se Hrvati i Šveđani jednom domogli finala. To znači da je samo 13 nacina do sada igralo finale.

Kvote za osvajanje svetskog prvenstva

Znamo da jedva čekaš da počne FIFA WC 2022. u novembru da bi gledao najbolji fudbal, igrao tikete i kladio se uživo. Ali do tada ima još vremena koje ćeš najbolje prekratiti ako odigraš specijale dostupne u MeridianBet-u. U našoj online kladionici već možeš da pronađeš kvote za osvajanje Svetskog prvenstva. Prvi favorit je Brazi, zatim praktično iste šanse dajemo Francuskoj i Engleskoj, ispred Španije, Argentine, Nemačke, Belgije i ostalih. Srbija je negde na sredini lista favorita, kvota je oko 150, pa ako napravimo najveći podvig, to će ti doneti ogroman novac. Možeš da se kladiš i na svaku grupu pojedinačno. Kladi se na pobednike grupa ili na to koji će tim proći. Dajemo ti i razne druge mogućnosti, na primer da pogađaš u kojoj će fazi koja reprezentacija ispasti, da li će igrati finale i slično. Uz to, možeš da se kladiš i na individualna dostignuća – da li će Kejn, Mbape ili neko treći biti najbolji strelac takmičenja.

Vrati se na vrh