Muzika klađenje i kvote u MeridianBet kladionici

Pesma Evrovizije
Pobednik 2024

Evrovizija klađenje i kvote u MeridianBet kladionici

Evrovizija, ili punim nazivom Pesma Evrovizije, je godišnje takmičenje koje okuplja predstavnike iz većine evropskih zemalja, a u poslednje vreme i izvan nje, koji se takmiče sa svojim pesmama u želji da odnesu prestižnu titulu pobednika.

Kako je ovaj događaj postao izuzetno popularan, ni klađenje na njega nije izostalo. Mnogi se klade na potencijalnog pobednika, što čini Evroviziju još zanimljivijom i napetijom.

Kladionica MeridianBet svake sezone sprema najbolje kvote za ovog veoma popularno i istorijski važno takmičenje. Evrovizija kladjenje čini takmičenje još zanimljivijim.

Budi prvi koji će saznati Evrovizija kvote za popularno takmičenje i kladi se na svoje favorite.

Spremili smo za tebe najbolje kvote za klađenje na Evroviziju i ti podrži našu pesmu ili pesmu neke druge zemlje koja ti se najviše sviđa.

Prati sa nama polufinala i finale i navijaj.

Evrovizija istorija: Muzička fešta koja povezuje kontinente

U svetu muzike postoji malo događaja koji su uspeli da spoje toliko kultura i nacije kao što je to učinila Evrovizija. Ova muzička manifestacija, koja spaja sve od balada do popa i roka, privlači pažnju miliona gledalaca širom sveta već više od šest decenija.

Njena bogata istorija je ispunjena trenucima uzbuđenja, muzičkim trijumfima i nezaboravnim nastupima.

Evrovizija - Eurosong (eng.) je započela svoj put 1956. godine kao odgovor na želju za izgradnjom mostova između zemalja posle razornih događaja Drugog svetskog rata. Prva emisija održana je u Švajcarskoj, a učestvovalo je sedam zemalja.

Tada su izvođači nastupali sa svojim pesmama u svom maternjem jeziku. Pobedu je odnela Švajcarska, a legendarna Lys Assia postala je prva pobednica sa pesmom "Refrain".

Tokom narednih godina, popularnost Evrovizije je rasla, a broj učesnika se povećavao. Ključna promena dogodila se 1966. godine kada je Švedska postala prva zemlja koja je pevala na engleskom jeziku.

Ovo je otvorilo vrata za veću internacionalizaciju događaja. Ubrzo su se pridružile i druge zemlje, koristeći jezike koji su bili najrasprostranjeniji i lakše razumljivi široj publici.

Jedan od najupečatljivijih trenutaka u istoriji Evrovizije dogodio se 1974. godine kada je švedska grupa ABBA osvojila publiku sa pesmom "Waterloo".

Njihov trijumf nije samo obeležio početak međunarodne muzičke karijere benda, već je i dalje jedan od najpoznatijih trenutaka u istoriji takmičenja.

S druge strane, Pesma Evrovizije - Песма Евровизије (ćir.) nije pošteđena kontroverzi. Glasanje, koje se zasniva na kombinaciji glasova stručnog žirija i publike, često je nailazilo na kritike zbog političkog pristrasnosti i različitih saveza među zemljama.

Ipak, uprkos kontroverzama, Evrovizija je ostala jedan od najgledanijih događaja u Evropi i širom sveta. Pesma za Evroviziju kladionica MeridianBet smatra ozbiljno i donosi najbolje kvote.

Uvođenjem novih pravila, kao što su uvodjenje polufinala i širenje broja učesnika, Evrovizija se nastavila razvijati tokom 2000-ih i 2010-ih godina. Nove tehnologije omogućile su sve spektakularnije scenske nastupe, a produkcija je postala sve grandioznija.

Jedinstvena mešavina kulture, jezika i muzičkih žanrova čini Evroviziju ne samo muzičkim takmičenjem, već i prilikom za razmenu i povezivanje različitih naroda.

I dok su neki nastupi ostali u sećanju zbog svoje originalnosti i vizuelnog spektakla, drugi su se izdvojili svojim emotivnim porukama i nezaboravnom interpretacijom.

Danas, Evrovizija ostaje važan deo evropske i svetske kulture. Njena istorija je puna zanimljivih priča, nezaboravnih melodija i trenutaka koji su uspeli da spoje ljude širom kontinenata.

Bez obzira na sve izazove i promene, Evrovizija nastavlja da slavi muziku, različitost i zajedništvo, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu zabave.

Evrovizija pravila

Evrovizija, dugogodišnja muzička manifestacija koja spaja nacije i kulture širom Evrope i šire, ne bi bila moguća bez jasnih i preciznih pravila koja regulišu tok takmičenja.

Od samih početaka, ova manifestacija se oslanja na stroga pravila koja osiguravaju poštenost, ravnopravnost i kvalitet izvođenja. U nastavku, razmotrićemo osnovna pravila Evrovizije koja su doprinela njenom uspehu tokom decenija.

 • Učestvovanje zemalja: Evrovizija okuplja zemlje članice Evropske radiodifuzne unije (EBU). Samo zemlje članice imaju pravo da učestvuju i šalju svoje predstavnike na takmičenje.
 • Originalnost pesama: Svaka pesma koja se takmiči mora biti originalna i ranije neobjavljena. Takođe, pesma ne sme biti duža od tri minuta.
 • Broj izvođača: Na sceni može biti najviše šest izvođača, ali broj vokala i pratećih muzičara može biti veći pod uslovom da ne premašuje šest osoba.
 • Jezička sloboda: Učesnici imaju slobodu da izaberu jezik na kojem će pevati. Ovo je pravilo u velikoj meri doprinelo internacionalizaciji događaja.
 • Glasanje: Glasanje se sastoji iz glasova publike i glasova stručnog žirija iz svake zemlje. Svaka zemlja dodeljuje po 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 i 1 bod najboljim deset pesmama prema njihovom mišljenju. Zemlje ne smeju glasati za sebe.
 • Polufinala: Uvedena su polufinala kako bi se smanjio broj takmičara u finalu. U pravilu, zemlje koje su se lošije plasirale u prethodnoj godini učestvuju u polufinalima, dok su zemlje koje su ostvarile bolje plasmane direktno plasirane u finale.
 • Pobednik i domaćin narednog takmičenja: Zemlja koja osvoji prvo mesto postaje domaćin narednog takmičenja. Ova zemlja je odgovorna za organizaciju i finansiranje događaja.
 • Izbor domaćina: Uloga domaćina se dodeljuje zemlji koja je pobedila prethodne godine ili, ukoliko ta zemlja odbije ili nije u mogućnosti da organizuje takmičenje, zemlji sa drugog mesta.
 • Tehničke specifikacije: Organizatori postavljaju precizne tehničke zahteve za scenografiju, svetlosne efekte, koreografiju i ostale tehničke aspekte nastupa.
 • Poštovanje vrednosti i prava: Pesme i nastupi moraju poštovati univerzalne vrednosti i ne smeju promovisati diskriminaciju, nasilje ili mržnju.

Evrovizija je uspela da održi svoju atraktivnost i popularnost zahvaljujući strogoj primeni ovih pravila. Njihova svrha je osigurati pravično takmičenje u kojem se talenat i muzika cene iznad svega.

 

Ova pravila su osnova za stvaranje spektakularnih nastupa, nezaboravnih trenutaka i povezivanje miliona ljudi širom sveta kroz ljubav prema muzici.

Evrovizija pobednici

Evrovizija, velika muzička fešta koja spaja nacije i kulture širom Evrope i sveta, već decenijama okuplja izvođače sa svih strana sa ciljem da osvoje titulu najbolje pesme. Kroz bogatu istoriju ovog takmičenja, mnogi izvođači su se popeli na vrh pobedničkog postolja i osvojili srca publike.

Na takmičenju Evrovizije pobedilo je 70 pesama napisano od strane 143 pisaca. Različitih pobednika bilo je 67 i 27 različitih zemalja je osvajalo ovo takmičenje.

Irska i Švedska su najuspešnije zemlje sa po sedam pobeda.

Samo dva izvođača osvojila su takmičenje po dva puta. To su bili irski izvođač Džoni Logan koji je pobedio 1980. i 1987, kao i švedska pevačica Lorin koja je trijumfovala 2012. i 2023. godine.

Prvi pobednik u istoriji Evrovizije bila je Švajcarska sa pesmom „Refrain“ u izvedbi Lis Asia.

Jedino 2020. godine, usled pandemije korona virusa, takmičenje za Pesmu Evrovizije nije održano.

Najuspešnije zemlje u istoriji takmičenja:

 1. Irska, Švedska – 7 pobeda
 2. Francuska, Luksemburg, Velika Britanija, Holandija – 5 pobeda
 3. Izrael – 4 pobede
 4. Norveška, Danska, Italija, Ukrajina – 3 pobede
 5. Švajcarska, Španija, Nemačka, Austrija – 2 pobede
 6. Monako, Belgija, Jugoslavija, Estonija, Letonija, Turska, Grčka, Finska, Srbija, Rusija, Azerbejdžan, Portugal – 1 pobeda

Evrovizija Srbija

Kao samostalna zemlja Srbija je prvi put učestvovala na Evroviziji 2007. godine u Finskoj. Ujedno na tom takmičenju Srbija je zabeležila i svoj najveći uspeh.

Pesmom „Molitva“ koju je izvela Marija Šerifović, Srbija je osvojila 268 poena u finalu i zauzela prvo mesto.

Srbija je učestvovala na 15 takmičenja, preskočila je samo takmičenje 2014. godine. Samo tri puta se nije plasirala u veliko finale – 2009, 2013. i 2017. godine.

Pored prvog mesta Marije Šerifović iz 2007. godine, vredi pomenuti i plasmane Željka Joksimovića 2012. godine koji je pesmom „Nije ljubav stvar“ završio na trećem mestu sa 214 bodova, kao i plasman Konstrakte 2022. godine sa pesmom „In corpore sano“ koja je završila na petoj poziciji sa 312 bodova.

Srbija je u finalima najviše poena dodelila Italiji, a najviše dobila od Hrvatske.

Nađi na vreme najbolje kvote Evrovizija na sajtu naše kladionice.

Evrovizija 2024

 

Evrovizija 2024. godine održaće se u Švedskoj, u gradu Malmeu, i biće 68. izdanje takmičenja. Takmičenje će se održati u Malmo Areni od 7. do 11. maja.

Polufinala biće podeljena u dva dana. Prvo biće održano 7, a drugo 9. maja. Finale je na programu 11. maja 2024. godine.

Ovo će biti treće izdanje Evrovizije koja će biti održano u Malmeu i sedmo koje će biti u Švedskoj.

Do sada je 27 zemalja potvrdilo nameru da učestvuje na takmičenju i Luksemburg se vraća posle 31 godine i nastupaće na svom prvom takmičenju za pesmu Evrovizije još od 1993. godine.

Vrati se na vrh