Hokej na Travi - Kvote

Olimpijske Igre 2024
Hokej Na Travi Muškarci
Hokej na Travi Žene

Hokej na travi - KlađenjeSamo na stranicama MeridianBet-a okušaj svoju sreću klađenjem na hokej na travi.
Ovaj sport je jako interesantan i dinamičan za gledanje, a u poslednje vreme je i čest izbor kladioničara.
I ti možeš biti jedan od velikog broja naših igrača koji biraju upravo hokej na travi za redovno klađenje.
Od 1908. godine, Olimpijske igre u svom repertoaru imaju i hokej na travi. Ovaj sport se igra širom sveta. Najviše je zastupljen u Zapadnoj Evropi, Južnoj Aziji, Australiji, Južnoj Africi, Argentini, Novom Zelandu i pojedinim delovima Severne Amerike.
Sa velikim brojem nacionalnih selekcija visokog kvaliteta, ovaj sport ima jednu od najvećih konkurencija. To se u svetu klađenja posebno odražava na kvote.
A baš te kvote znaju da budu veoma darežljive. Nema sumnje da ćeš klađenjem na hokej na travi biti u mogućnosti da ostvariš veliki dobitak.
Tipovi opklada na hokej na travi se ne razlikuju od drugih sportova. Možeš se kladiti na krajnji ishod, tj. da će pobediti 1 ili 2.
Osim toga tu je i klađenje na to da li će ukupan broj golova na meču biti veći ili manji od postavljene granice.
Ta granica je najčešće postavljena na 3.50 gola. To znači da se možeš kladiti da će ukupan broj golova na meču biti manji ili veći od 4.
Postoji još jedna opcija kod postavljanja opklada. To je klađenje sa hendikepom. Kod ove vrste klađenja kvote su izuzetno velike.
Kako bi se što uspešnije kladio na hokej na travi, poželjno bi bilo da se malo bolje upoznaš sa istorijom i pravilima ovog sporta.Istorija hokeja na travi


Hokej na travi je verovatno najstariji sport koji se igra štapom i lopticom. Na reljefu koji datira iz 510 godine p.n.e se mogu videti drevni Grci koji igraju igru koja neodoljivo podseća na hokej na travi.
Postoje i neki pisani zapisi pronađeni u egipatskim grobnicama koji opisuju igru koja se igra palicama i lopticom.
Slična igra je igrana i u istočnoj Aziji, a pominje se i u evropskim zapisima iz 14. veka. Kao što se može videti, istorija ovog sporta je velika i rasprostranjena na više kontinenata.
Samo poreklo reči “hokej” nije nikad otkriveno. Pretpostavlja se da potiče od igre koja je bila slična ovoj i koja se igrala u francuskoj. Ta igra se zvala “hoquet”.
Hokej na travi se u moderno doba pominje početkom 19.veka u engleskim školama gde je bio deo nastavnog plana i programa.
Nedugo potom su osnovani prvi klubovi i turniri u kojima su mogli da se takmiče. Najstarija takmičenja u hokeju na travi su Irski kupovi iz 1894. i 1895. godine kao i indijski Beighton Cup iz 1895. godine.
Olimpijske igre su izuzetno bitne za ovaj sport. Nakon pojavljivanja 1908. godine, usledila je pauza, da bi se od 1928. god hokej na travi pojavljivao na svakoj Olimpijadi.
Indija je dominirala ovim sportom na Olimpijskim igrama pa su ih osvajali od 1932. do 1956. godine., često bez primljenog gola na celom turniru.
Veliki preokret za hokej na travi se desio 1970. godine kada je uvedena veštačka trava. Ovakva sintetička podloga je u velikoj meri ubrzala igru i zbog nje su počele da se uvode i razne taktike.
Može se reći da je hokej na travi prvenstveno igran od strane žena, ali zbog globalne politike i patrijarhata koji je vladao, Olimpijske igre su videle ženski hokej na travi tek 1980. godine.
Zahvaljujući tome je nacionalni ženski timovi Argentine i Holandije su izrasli u svetsku velesilu u hokeju na travi, osvojivši veliki broj Olimpijada i svetskih prvenstava.
Uz MeridianBet moguće je čak i klađenje na ženski hokej na travi. Sve što treba da uradiš je da posetiš naš sajt, napraviš nalog, odrediš ulog, odabereš utakmice hokeja na travi i uživaš u klađenju.Pravila igre i oprema


Hokej na travi se igra na travnatoj ili veštačkoj podlozi pravouganog oblika. Dimenzije terena su 91.4m dužina i 55m širina.
Do 1970. godine se redovno igrao na travi po čemu je i dobio ime. Nakon toga se počela primenjivati veštačka trava a sa njom i malo drugačija pravila.
Veštačka trava je strahovito ubrzala igru čime je ovaj sport dobio potpuno novu dimenziju. Prvobitna veštačka trava je bila na bazi peska da bi se poslednjih nekoliko godina polako prelazilo na podlogu koja je na bazi vode.
Tim prelaskom je igra dodatno ubrzana, a i smanjen je broj povreda igrača jer je nova podloga bila dosta prijatnija.
Teren je linijom podeljen na dve jednake polovine. A te polovine su podeljene još na pola linijom koja se popularno naziva “linija 25 jarda”.
Cilj ove igre je postići gol. To je moguće ako se loptica proturi kroz gol visine 2.14m i širine 3.66m.
Ispred svakog gola se nalaze 2 polukruga. Prvi je iscrtan punom linijom na 14.63m, a drugi je iscrtan isprekidanom linijom i nalazi se 4.57m dalje. Mesto odakle se izvodi kazneni udarac tj. penal nalazi se na 6.4m od gola.
U svakom meču se sastaju 2 tima od po 11 igrača (10+1 golman). U ovom sportu je kao u košarci moguće raditi takozvane “leteće izmene”. Dakle, svi igrači se mogu menjati stalno i više puta u toku jednog meča.
U ovom sportu je fizički kontakt u najvećoj meri nije dozvoljen. Uz to ima niz pravila kojih se svi igrači moraju pridržavati kako bi tako i ostalo.
Neka od najbitnijih pravila su: Nije dozvoljeno dirati loptu nogom, upotreba ruku nije dozvoljena, obstrukcija drugih igrača nije dozvoljena i nema visokih zamaha štapovima.
Meč ima dva poluvremena od kojih svaki traje 35 minuta. Pauza između poluvremena je 5 minuta.
Glavna oprema u hokeju na travi su štapovi i lopta.
Štapovi za hokej na travi su najčešće dugi između 80 i 95cm. Tradicionalno su pravljeni od drveta ali se napretkom tehnologije prešlo na druge materijale.
Danas se štapovi za hokej na travi prave od ugljeničnih vlakana, kevlara, kompozita ili fiberglasa. Zabranjeno je praviti ih od metala zbog opasnosti od povreda.
Na vrhu štapa se nalazi zavijeni deo u obliku slova “J” koji je sa leve strane zaravnjen i njime se udara loptica. Po pravilu, štapovi se prave samo za desnoruke.
Standardne lopte za hokej na travi su tvrde sferne loptice napravljene od najčvršće plastike. Najčešće su bele, ali u suštini mogu biti bilo koje boje dokle god su u kontrastu sa podlogom na kojoj se igra.
Lopta za hokej na travi je veličine od 71,3 do 74,8 mm i mase od 156 do 163g. Ova lopta za hokej ima na sebi izrezbarene rupice kao loptica za golf. Cilj ovih rupica je da eliminišu nejednako kretanje lopte kada dođe u kontakt sa podlogom.Statistika, rezultati, raspored mečeva


Meridian ti pomaže da dođeš do velikog dobitka.
Statistika je neizostavni deo svakog sporta u današnje vreme. Hokej na travi nije izuzetak. Statistički podaci se u velikoj meri koriste za pripreme utakmica.
Međutim, statistika je postala izuzetno bitna i u svetu online klađenja. Zahvaljujući njoj se ishodi mečeva mogu predvideti preciznije i bolje.
Da ne bi lutao u potrazi za raznim informacijama, Meridian se potrudio da sve te statističke podatke imaš na jednom mestu.
Na taj način ti pomažemo da osvojiš željeni dobitak.
Ukoliko si se odlučio za klađenje na hokej na travi onda te čeka pregršt korisnih informacija koje možeš da iskoristiš.
Dostupne su ti sve informacije vezane za klubove ili nacionalne selekcije hokeja na travi. Na taj način možeš da vidiš njihovu formu, prethodne rezultate, prosečan broj datih golova po utakmici i slične stvari.
Zahvaljujući tim informacijama ti si korak bliže dobitku.
Na stranicama Meridianbet-a možeš naći i sve aktuelne rezultate mečeva koji su u toku ili koji su se završili.
Takođe, možeš videti i raspored mečeva na turniru koji se igra ili koji će se tek igrati. Na taj način možeš napraviti najbolju strategiju za klađenje koristeći već pomenute statističke podatke.Srbija - Hokej na travi


Hokej na travi se igra u Srbiji od pedesetih godina 20. veka. U početku se igrao rekreativno ali je veoma brzo postao popularan među populacijom.
Najveći rast popularnosti u Srbiji je doživeo 1979. godine kada je nacionalna selekcija tadašnje Jugoslavije osvojila prvo mesto na Mediteranskim igrama u Splitu.
U narednim godinama klubovi iz Srbije počinju da beleže odlične rezultate u evropskim klupskim takmičenjima.
Međutim, za osnivanje nacionalnog prvenstva se čekalo sve do 1991. godine i raspada Jugoslavije.
Od tog trenutka najbolje rezultate je ostvario klub HK Zorka Subotica koji je bio desetostruki uzastopni šampion.
U današnje vreme ne vlada veliko interesovanje za ovim sportom u našoj zemlji ali se savez trudi da očuva sport koliko god je to moguće.Odlične kvote za klađenje na hokej na travi


Iako hokej na travi nije popularan za gledanje u Srbiji, veoma je cenjen u svetu online klađenja.
Razlog za to su kvote koje umeju da budu izuzetno visoke. Na klupskom nivou nema izrazitih favorita tako su kvote na takmičenjima jako povoljne.
Ipak, glavno zbivanje za hokej na travi su takmičenja za nacionalne selekcije. To su Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo. Održavaju se na svake 4 godine i igraju samo najbolji.
Na poslednjem svetskom prvenstvu Belgija je iznenadila sve. Pobedila je redom sve favorite i zasluženo su osvojili prvo mesto.
To jasno govori koliko je jaka konkurencija kada je, do tada anonimus u svetu hokeja na travi, pobedio višestrukog svetskog i olimpijskog šampiona Holandiju.
Kvote na tim velikim takmičenjima idu u korist favorita. Međutim iznenađenja su česta a kvote na autsajdere velike. Iskušaj sreću i kladi se na nekog autsajdera i obezbedi sebi dobitak koji ćeš dugo pamtiti.
Uz dobru analizu mečeva i podatke koji ti stoje na raspologanju uvek ćeš biti bilzu potencijalnog dobitka.
Iskoristi velike kvote koje Meridian nudi za klađenje na hokej na travi i obezbedi sebi veliku nagradu.


Neverovatna ponuda igara


Meridianbet online kladionica je puna iznenađenja. Kod nas možeš naći najveću ponudu igara i sportova na koje se možeš kladiti.
Povrh svega očekuje te i veliki broj specijala i bonusa.
Kod nas možeš naći najpopularnije sportove na svetu poput fudbala, košarke, tenisa, odbojke i mnogo drugih.
Tu si i manje popularni sportovi poput bejzbola, kriketa, snukera , pikada.
Nudimo i najveći broj nacionalnih liga, kupova i svetskih takmičenja. NBA liga, Evroliga, Liga Šampiona, su na samo par klikova od tebe.
Tu je i najveći broj igara u našem online kazinu. Slotovi, poker, rulet i sve njihove verzije čekaju tebe da ih probaš.
Iskoristi naše bonus kvote, specijale i promocije koje redovno nudimo.
Ukoliko želiš da budeš deo velike Meridan porodice i okušaš svoju sreću u klađenju onda se registruj, odredi ulog, izaberi parove i beskonačna zabava može da počne.

Vrati se na vrh