Litvanija fudbal - Klađenje u Meridianbet kladionici

Sortiraj po:

Vreme & Datum
Liga

Vreme

1h
3h
Danas
3 dana
Sve
Fudbal
Konačan Ishod
1
X
2
Pobednik
Oba Tima Daju Gol
GG
GG&3+
GG&4+
A Liga
1004
16:00
31.05.
Litvanija - A Liga
Dfk Dainava Alytus
FC Hegelmann Kaunas
3.40
3.20
1.99
Nedostupna
-
-
-

Litvanija fudbal - Klađenje u MeridianBet Kladionici

Fudbal u Litvaniji je, uz košarku, jedan od dva najpopularnija sporta. Litvanska liga napreduje svake godine i litvanski fudbalski klubovi su sve jači.

Litvanija fudbal ima pet rangova takmičenja, gde je peti rang amaterski. Za razliku od većine lige fudbal u Litvaniji igra se od marta ili aprila pa do novembra, tako da je Litvanija spada u red nekolicine evropskih liga čije se utakmice igraju tokom leta.

Zato tokom vrelih letnjih meseci klađenje na litvanski fudbal je neizbežno. Meridianbet je za tebe spremio utakmice prvog i drugog ranga, kao i ženskog fudbala i omladinskih liga i kup takmičenja. Rashladi se uz litvanski fudbal i probaj klađenje uživo. Podrži litvansku reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Meridianbet samo za tebe spremio je najbolje kvote i svu potrebnu sportsku statistiku ukoliko nisi dovoljno upoznat sa litvanskim fudbalom.

Pripremi svoje znanje pre sastavljanja tiketa i upoznaj se sa formama ekipa i stanjem na tabeli. Takođe, pogledaj i rezultate prethodnih kola i vidi koje je najbolji za golove.

Pripremi se dobro i kreni sa sastavljanjem tiketa.

Litvanski fudbalski sistem deli se na:

  • Prva liga (A Lyga)
  • Druga liga (I Lyga)
  • Treća liga (II Lyga)
  • Četvrta liga (III Lyga)
  • Peta liga

Litvanija Prva liga: Najjači rang u Litvaniji

Litvanija Prva liga osnovana je 1991. godine i okuplja 10 klubova. Klubovi igraju po kružnom sistemu po četiri utakmice svako sa svakim i svaki od klubova odigra 36 utakmica.

Litvanija fudbal Prva liga funkcioniše po principu promocije i ispadanja pa tako poslednji tim na tabeli ispada iz lige, dok pretposlednji igra baraž utakmicu.

Litvanska liga ima četiri predstavnika u evropskim takmičenjima. Šampion zemlje ide u Ligu šampiona i još tri tima dobijaju svoja mesta u Ligi Konferencija.

Litvanija Prva liga nalazi se na 42. mestu UEFA rang liste i prema proceni sajta Transfermarkta, koji se bavi procenom vrednosti fudbalera, takmičenja i klubova, vrednost lige iznosi 40 miliona evra.

Najuspešniji tim u istoriji lige je Žalgiris Kaunas koji je osvojio 10 titula. Žalgiris je i aktuelni šampion lige. Iza Žalgirisa nalaze se Kaunas sa osam i Ekranas sa sedam titula nacionalnog šampiona.

Litvanija 2 liga: Velika borba do samog kraja

Litvanska druga liga (I Lyga ili Pirma Lyga) osnovana je 1991. godine. Liga funkcioniše u organizaciji Fudbalskog saveza Litvanije i okuplja 16 timova koji igraju po dve utakmice među sobom, odnosno po 30 u sezoni.

Drugi rang fudbala u Litvaniji takođe funkcioniše po principu promocije i ispadanja. Pobednik lige direktno putuje u viši rang, dok drugoplasirani na tabeli mora da ide u baraž. Poslednja dva tima na tabeli ispadaju u treći rang takmičenja, a timovi koji završe od 12. do 14. mesta idu u buraž.

Aktuelni šampion je DFK Dainava koja je osvojila svoju prvu titulu.

Litvanija rezultati fudbal: Isprati sve golove u MeridianBet-u

Isprati sportske rezultate uzivo najjačih litvanskih liga. Na sajtu MeridianBet kladionice možeš pronaći sve rezultate iz prve dve lige litvanskog fudbala.

Budi u toku sa svim rezultatima i isprati rezultate uživo. Ukoliko si nešto propustio možeš pronaći rezultate utakmica određenih dana koji su tebi važni.

Napravi svoju listu omiljenih utakmica i ubaci par iz litvanske lige koji ćeš pratiti. Ne propustiti nijedan rezultat iz Litvanije, budi u toku sa svim dešavanjima.

Vrati se na vrh