Škotski Fudbal - Premieršip - Kvote i Rezultati - MeridianBet

Scottish Premiership - Winner
Celtic Glasgow
1.50
Glasgow Rangers
2.55
Heart of Midlothian FC
82
Aberdeen FC
100
Hibernian FC
260
Kilmarnock FC
350
Motherwell FC
500
St Mirren FC
500
Dundee FC
825
Dundee United
850
St Johnstone FC
1000
Ross County FC
1000

Škotska Premier Liga - Klađenje


Postoji toliko legendarnih derbija na svetu poput Partizan-Zvezda, Fenerbahče-Galatasaraj, River Plata-Boka Juniors, zatim nebrojeno derbi meceva u Italiji, Francuskoj, Španiji, Nemačkoj i tako dalje. Svako od tih mečeva ima ogromnu važnost, koja prevazilazi sportske okvire i često rivalitet seže mnogo dublje od fudbalskog terena.
Ipak, kada bi pitali fudbalske fanove koji je najveći derbi na svetu, mnogi bi rekli da je to „Old Firm“ meč izmedju Seltika i Rendžersa koji se odigrava kao deo škotske prve lige - Premieršipa. Taj derbi vredi preko 100 miliona funti godišnje i bitan je za ekonomiju Škotske.
Škotska 1. liga ima još puno toga da ti ponudi i pruži fudbalsku zabavu, a takođe i da ti pruži kladioničarsku zabavu.


Škotska Premijer Liga - Nekada i sada


Škotski Premieršip postoji relativno kratko, tek od 2013.
To naravno ne znači da je fudbalska tradicija u Škotskoj kratka. Prvi „Old Firm“ je odigran još 1888. godine. Premijer liga postoji od 2013. kada su se spojile škotska Premier liga i Škotska fudbalska liga nakon što su dugo godine to bile dva potpuno odvojena takmičenja.
Početak škotskog klupskog fudbala datira još sa kraja 19. veka i od tada se gradi rivalitet izmedju Seltika i Rendžersa.
Ova dva tima su do sada odigrali preko 400 mečeva, a Rendžers ima svega 6 pobeda više i kroz decenije su uvek izjednačeni. Osim kratkog perioda kada je Rendžers likvidiran zbog finansijskih problema, ali su se sada vratili u Premiership i opet se igra „Old Firm“.
U ligi učestvuju 12 timova, prvih 6 prolazi u play-off a drugih 6 se bori za opstanak u Premiership. Na kraju samo jedan tim ispada u drugu ligu na koju se isto možeš kladiti u našoj kladionici.


Klađenje


Igre i kvote su uobičajene koje se nude za sve fudbalske lige, tako da imate najširu ponudu dostupnih igara za svaki meč škotske 1.lige. Svake godine ima najviše uplata pred nekoliko „Old Firm“ derbija koji se odigraju godišnje.
Postiže se veliki broj golova po utakmici, svetujemo ti da probaš sa GG ili GG3+ igrama.


Kladi se na raznolike stvari


Borba za titulu je gotova. Rendžers je prekinuo seriju Seltika od 9 uzastopnih titula dok su oni igrali nižerazredne lige.
Sada su veoma ubedljivo osvojili titulu i imaju 20 bodova prednosti.
Ipak i dalje možeš da se kladiš na to ko će biti prvi strelac Premiership. Za sada vodi Edouard iz Seltika sa 16 postignutih golova, ali samo dva manje ima Nisbet iz Hibernijana a Boyle takodje iz Hibernijana ima 12, tako da je borba potpuno otvorena i dalje za prvog strelca a kvota su odlične.


Rezultati i statistika


Na Meridianbet sajtu možeš pronaći sve statističke podatke koje vam trebaju da bi se uspešno kladili na Premieršip.
To će ti pomoći da uz redovno gledanje utakmice pogodiše sledeće iznenađenje koje ce se dogoditi ili neku ključnu pobedu koju će ostvariti Kilmarnock, Ross County ili Hamilton koji se svi grčevito bore za opstanak i priliku da u sezoni 2021/22 opet igraju u elitnom rangu škotskog klupskog fudbala.

Vrati se na vrh