Boćanje - Kvote - Rezultati

Sortiraj po:

Vreme & Datum
Liga

Vreme

1h
3h
Danas
3 dana
Sve
Boćanje
Pobednik
1
2
Set Hendikep
1
HD
2
Ukupno setova
Manje
O/U
Više
Svet - World Indoor Bowls Championship
0019
14:30
23.01.
Svet - World Indoor Bowls Championship
Foster, Paul
Gillett, Les
1.36
2.85
Nedostupna
Nedostupna

Boćanje - KlađenjeMeridianBet ti nudi nešto do sada neviđeno u svetu online kockanja - Klađenje na boćanje!
Dobro si čuo. Nudimo ti najbolje kvote na tržištu za boćanje. Ovaj čudan sport je deo naše redovne ponude i neretko je izbor naših igrača koji iz radoznalosti odigraju nekoliko mečeva.
Međutim, veliki broj njih nastavi da se kladi na mečeve boćanja zbog jednostavnosti ove igre, velikih kvota i lakše predvidivosti krajnjeg ishoda.
Možda ti izgleda smešno, ali boćanje kao sport je deo naše kulture jako dugo. Često se povezuje sa penzionerima ali na svetskom nivou ga igraju i mlađi.
Ono što čini ovaj sport zanimljivim je što ga može igrati veliki broj igrača i što kao igralište može poslužiti praktično bilo koja ravnija podloga.
Postoji nekoliko opcija za klađenje. Osim standardnih opklada na fiksne krajnje ishode, možeš se kladiti i na pobednika sledećeg seta.
Ono što je zanimljivo je da se možeš kladiti i na ukupan broj setova, odnosno da li će “pasti” više ili manje setova od zadate granice.
Za sve to su dostupne i adekvatne kvote koje umeju biti više nego privlačne za sve korisnike online klađenja.
Uz prikladan ulog, možeš očekivati izdašan dobitak. Nema sumnje da će to obradovati tvoj novčanik.
Ono što je zanimljivo u ovom sportu je da nema izrazitih favorita. Bukvalno svako može dobiti svakog.
Iako deluje kao da je sport rekreativne prirode, konkurencija je velika i svaki igrač želi da se dokaže.
Samim tim ni kvote ne mogu biti naklonjene jednom ili drugom igraču, već su često izjednačene i visoke.
Ista je situacija i kada igra više igrača pojedinačno ili kada igraju u parovima.
Sve u svemu, ovaj sport možda nije zanimljiv za gledanje ali je i te kako interesantan našim igračima zbog velikih potencijalnih nagrada koje mogu da očekuju.
Ukoliko želiš da budeš deo naše porodice i saznaš šta je to što navodi naše igrače da se klade baš na boćanje, kreiraj nalog na našem sajtu i uživaj u satima neprekidne zabave.Istorija boćanja


Boćanje je sportska aktivnost koja se igra kuglama (boćama) na prostorima bivše Jugoslavije već nekoliko vekova.
Posebno je ova igra atraktivna za stanovnike Dalmacije i Like koji ovu igru zovu i “bućanje” i “balotiranje”.
Sama igra ima dugu istoriju. Pretpostavlja se da je nastala u staroj Grčkoj, u Sparti oko 500. godine p.n.e.
Kasnije su je Etrurci preneli Rimljanima, a oni su je preneli na osatak sveta jer su bili svetska imperija i njihova kultura se prenosila do najudaljenijih krajeva planete.
Ovaj igra je bila zastupljena i godinama posle ali uglavnom kao rekreativni sport. Tek su se krajem 19. veka osnovale prve sportske organizacije boćara.
U istom periodu se u Evropi osniva i najjači Međunarodni boćarski savez “Federation Internationale de Boules” (FIB) u koji je kasnije bila učlanjena i tadašnja Jugoslavija.
Ova organizacija je danas vodeće upravno telo za boćanje. Oni za svoje članove organizuju Svetska i Evropska prvenstva počev od 1947. godine, odnosno 1954. godine.
Najbolji evropski i svetski boćari danas dolaze sa područja Francuske i Italije. Ovaj podatak ne čudi kad se uzme u obzir da je upravo u ovim državama najveća koncetracija boćara.
Što se tiče boćanja na našim prostorima, sve je počelo oko 1952. godine kada se na inicijativu Kuglaškog Saveza Jugoslavije počelo igrati boćanje po međunarodnim pravilima.
Par godina kasnije, boćari i njihove organizacije se izdvajaju iz Kuglaškog Saveza kako bi osnovali Odbor za boćanje. Konačno, uspeli su da osnuju i Boćarski Savez Jugoslavije 1958. godine.
Raspadom Jugoslavije, prestao je da postoji i Boćarski Savez Jugoslavije. Međutim, 1992. godine Boćarski Savez Beograda prerasta u Boćarski Savez Srbije koji postoji i dan danas.
Sadašnji savez ima čak 3 lige u kojima se takmiče razni klubovi. Prisutan je veliki broj mladih ljudi kojima je boćanje interesantno.
Boćanje kao sport je preživelo vekove i vekove menjanja kultura, tradicija i sistema zato što je, pre svega, jednostavan sport koji ne zahteva skoro nikakva ulaganja.
Nema sumnje da će tako i ostati i u vekovima koji slede. Od 1984. godine boćanje je sastavni deo Paraolimpijade, a postaje naznake da će biti uvršten i u regularne Olimpijske Igre.Pravila boćanja i oprema


Boćanje se tradicionalno igra na prirodnom tlu i asfaltnim terenima do 28 metara u dužinu i 2,5 do 4 metra u širinu.
Cilj igre je postizanje poena tako što se boduje koliko je kugla blizu bulinu. Ali sve počinje podbacivanjem novčića.
Ekipa ili igrač koji pobede u podbacivanju novčića započinje igru bacanjem tzv. bulina. Bulin (ital. pallino) je manja kugla koja služi kao orijentir i meta ka kojoj se bacaju regularne kugle za boćanje.
U nekom idealnom slučaju, bulin bi trebalo da sleti na sredinu terena. Isti igrač koji je bacio bulin sada započinje igru bacanjem prve kugle za boćanje.
Najbolje je da prva kugla stane neposredno pre bulina. Zatim, igrač drugog tima baca svoju kuglu ciljajući da ona stane što je moguće bliže bulinu. Dobro je ako usput uspe da udari i protivničku kuglu i na taj način je odalji od bulina.
Onda je prvi tim opet na potezu sa istim ciljem. približiti boću što je moguće bliže bulinu. Tim čija je boća najbliža bulinu na kraju dobija 1 poen. Ukoliko se nečija kugla nalazi tik uz bulini i malo je dodiruje, onda se to računa 2 poena.
Set se osvaja kada neka ekipa dođe do 12 poena. Meč je gotov onog trenutka kada neka ekipa ili igrač osvoji 2 seta.
Osnovna oprema za boćanje uključuje kugle za boćanje tj. boće. Kugle (boće) mogu biti od punog drveta, plastike ili metala. Za sportska takmičenja u boćanju upotrebljavaju se isključivo šuplje kugle od čelika.
Maksimalna težina kugle je 1.400g, ima prečnik od 90 do 110mm. Prečnik je uvek isti, ali se uglavnom izrađuje tako da može stati u šaku.
Kao što smo rekli, bulin je manja kugla u odnosu na regularne kugle za boćanje. Njen prečnik je između 27 i 33mm.
Takmičenje može biti pojedinačno (1 vs 1) sa tri ili četiri kugle po igraču, parovima (2 vs 2) sa po tri kugle po igraču ili ekipno (4 vs 4) sa po dve kugle po igraču. U svakom paru ili ekipi jedan igrač je kapiten ekipe. On određuje redosled bacanja, taktiku igre i kontroliše merenje.Iskoristi odlične kvote za klađenje na boćanje


Boćanje je izuzetno popularno među starijim građanima jer ne izuskuje preveliki fizički napor, a sama igra je jednostavna i zabavna.
Međutim, u svetu je ovaj sport veoma popularan i među mlađima. Zbog toga se organizuju Svetska i Evropska prvenstva gde se nalazi izuzetna konkurencija.
Samim tim su kvote koje se mogu naći na tim mečevima vrlo povoljne za sve kladioničare. Jednostvna igra koja ne traje dugo, uz odlične kvota je često formula za uspeh i veliki dobitak.
Nisu ti potrebne informacije, statistički podaci a ni predznanje o samoj igri da bi se uspešno kladio na ovaj sport.
Uvek se možeš okušati sa klađenjem oslanjajući se na čistu sreću. Verovatnoća za tvoj uspeh je često 50% što je ogromno u svetu klađenja.
Zato, udobno se smesti, poseti meridianbet.rs, napravi svoj nalog i uživaj u klađenju na boćanje ali i veliki broj drugih sportova i takmičenja.Neverovatna ponuda igara


Meridianbet online kladionica je puna iznenađenja. Kod nas možeš naći najveću ponudu igara i sportova na koje se možeš kladiti.
Povrh svega očekuje te i veliki broj specijala i bonusa.
Kod nas možeš naći najpopularnije sportove na svetu poput fudbala, košarke, tenisa, odbojke i mnogo drugih.
Tu si i manje popularni sportovi poput bejzbola, kriketa, snukera , pikada.
Nudimo i najveći broj nacionalnih liga, kupova i svetskih takmičenja. NBA liga, Evroliga, Liga Šampiona, su na samo par klikova od tebe.
Tu je i najveći broj igara u našem online kazinu. Slotovi, poker, rulet i sve njihove verzije čekaju tebe da ih probaš.
Iskoristi naše bonus kvote, specijale i promocije koje redovno nudimo.
Ukoliko želiš da budeš deo velike Meridan porodice i okušaš svoju sreću u klađenju onda se registruj, odredi ulog, izaberi parove i beskonačna zabava može da počne.

Vrati se na vrh
Chat